Pantani ema: dopingupaljastusi plaaninud rattur võidi mõrvata

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1998. aastal võidutses Tour de France'il Marco Pantani, keda süüdistati pidevalt samuti dopingu tarvitamises. 2004. aastal suri mees kokaiini üledoosi tõttu.
1998. aastal võidutses Tour de France'il Marco Pantani, keda süüdistati pidevalt samuti dopingu tarvitamises. 2004. aastal suri mees kokaiini üledoosi tõttu. Foto: SCANPIX

Üheksa ja pool aastat pärast Tour de France'i endise võitja Marco Pantani traagilist surma ei anna juhtunu Itaalia legendi emale Toninale ikka veel rahu.

Tonina Pantani ütles Itaalia televisioonile antud intervjuus, et pärast kohtudokumentide uurimist tekkis tal juhtunu kohta palju küsimusi. Seetõttu soovib, et 1998. aastal Touri üldvõidu pälvinud Marco Pantani surma põhjuseid hakataks uuesti uurima, kirjutab spordipartner.ee.

«Minu suurim mure on see, et ta võidi tappa,» selgitas Pantani ema. Ametliku versiooni kohaselt kokaiini üledoosi tõttu surnud ja Rimini hotellitoast leitud Pantani võidi ema sõnul mõrvata, sest ta olevat üritanud paljastada dopingut tarvitavate ratturite nimed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles