Klubi juhtide otsus valmistas Bärengrubile üllatuse

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkaitsjal Alo Bärengrubil tuleb tihtipeale jääkotist abi otsida.
Keskkaitsjal Alo Bärengrubil tuleb tihtipeale jääkotist abi otsida. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Aasta viimaseks sõpruskohtumiseks valmistuvad Eesti jalgpallikoondislased ootavad pingsalt jaanuari. Nimelt soovivad mitmed mängijad endale siis uue koduklubi leida.


Lõppenud hooajal Norra meistrivõistlustel Bodö/Glimti meeskonnaga esiliigasse langenud keskkaitsja Alo Bärengrub loodab uut hooaega alustada juba teises meeskonnas.



«Oleks vaja uut keskkonda ja uut algust,» avaldas Bärengrub, keda seob praeguse klubiga veel kahe aasta pikkune leping. «Kindlasti oleks huvitav ka mõnes teises riigis mängida.»


Norras kohtumisi enamasti pingilt jälginud keskkaitsja on samal ajal pettunud ka klubi asjaajamises.



«Hooaja algul öeldi mulle, et minu teeneid ei vajata ning ma võin endale uue tööandja leida,» sõnas Bärengrub, kes lisas, et Inglismaalt tuli suvel tema ostmiseks ka konkreetne pakkumine. «Kuid rahasummad ja muud asjad ei klappinud ning ma pidin Norras jätkama.»



Praegu pole eestlane enam kindel, kas sama klubi huvi on praeguseni säilinud või mitte. «Ehk võetakse jaanuaris uuesti ühendust. Samas – kui saan vähe mänguaega, siis on raske uut meeskonda leida,» rääkis Bärengrub. «Lisaks soovitakse ka kahte senist põhikeskkaitsjat müüa, kuid selliste tulemuste pealt on see raske.»



Seni kuni klubiotsingud oodatud tulemust ei anna, tuleb rahulduda praeguse võistkonnaga. «Algul lähen Bodö juurde tagasi ja hakkan seal uuesti harjutama,» täpsustas mängija.



Samal ajal valmistas eestlasele üllatuse, et meeskonna esiliigasse juhtinud treeneriga pikendati kontrahti. «Juhendajaga sõlmiti uus, kolme aasta pikkune leping. Samas jäi meeskonna potentsiaal tema käe all realiseerimata,» ütles keskkaitsja.



Bodös veedetud aja jooksul on Bärengrub enda arvamuse klubi asjadest ka valjusti välja öelnud. «Norras on sõnavabadus suur,» täpsustas ta. «Kui kellelegi midagi ei meeldi, siis avaldatakse selle kohta ka arvamust.»



Lisaks Bärengrubile soovib Eesti koondise kaitsjatest välisklubiga lepinguni jõuda seni Tallinna Levadias pallinud Tihhon Šišov.



«Mõned meeskonnad Euroopas tunnevad minu vastu huvi,» avaldas äärekaitsja. «Arvatavasti lähen jaanuari keskel mõne klubi juurde ennast näitama.»



Erinevalt Bärengrubist Šišovil endise tööandjaga kehtivat kontrahti pole ja seega keegi tema eest üleminekutasu ei küsi.



«Levadia pakkus mulle uut lepingut, kuid me ei jõudnud tingimustes kokkuleppele,» avaldas mängumees.



Levadiast võib lahkuda ka Taijo Teniste, kes läheb jaanuaris või veebruaris Taani klubi Odense juurde testimisele.



Samas tunnistas ka lõppenud hooajal Rootsi esiliiga võistkonnas Södra pallinud ründaja Kristen Viikmäe, et järgmisel aastal sooviks ta juba mõnda teist meeskonda esindada. Midagi täpsemat ta siiski avaldama ei soostunud.



Rahvuskoondise peatreener Tarmo Rüütli leidis, et koondisemäng on koht, kus meestel on võimalik enne uue klubi otsinguid mängukindlust leida.



«Mingil määral mõtlen ka selle peale. Kui palluril tuleb kohtumine hästi välja, võib ta endale uue kosilase leida,» täpsustas peatreener.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles