Kenya soovib 2013. aastal autoralli MM-etapi korraldusõigust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas ka Eesti autorallifännidel on kunagi põhjust Keeniasse MM-etapile sõita, näitab üksnes aeg.
Kas ka Eesti autorallifännidel on kunagi põhjust Keeniasse MM-etapile sõita, näitab üksnes aeg. Foto: Kunnar Rüsülainen /Valgamaalane.

Kenya kavatseb 2013. aastal taas läbi viia autoralli MM-sarja etapi. 2012. aastal sõidetav Safari ralli loodetakse korraldada n-ö kandidaat-etapina autoralli MM-võistluste kalendrisse saamiseks.

Kenya Mootorispordi Föderatsiooni esimees Jim Kahumbura kinnitas, et rahvusvaheline autoliit FIA on veel huvitatud, et üks MM-etappidest sõidetaks Aafrikas, vahendab rally.ee.


«FIA ei nõua enam 100 000 eurot maksva loa lunastamist, et kandidaatetappi korraldada,» vahendas Coastweek Kahumbura sõnu. «On märke, et FIA tahab tagasi Aafrikasse tulla ja see annab Kenyale suured võimalused.»

Jim Kahumbura, kes tegi selle avalduse päev pärast Kenya 2010. aasta rallikalendri avaldamist, märkis, et MM-võistluse staatuse saamine ei ole siiski kerge ega tule ootamatult üleöö.

«FIA saadab oma vaatlejad meid inspekteerima 2010. ja 2011. aastal ning tõenäoliselt saame oma taset näidata 2012. aastal. See annab lootust, et 2013. aastal saaksime MM-etapi staatuse tagasi,» lausus Kahumbura.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles