Ühel päeval löök näkku, teisel pallid korvi

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Solveig Kesküla
Solveig Kesküla Foto: www.basket.ee

Eesti naiste korvpallil on tulevikku – eile lõppenud Baltimaade karikaturniiril alistas kuni 18-aastaste tüdrukute koondis isegi tugeva Läti ning saavutas teise koha.




Omaette taset näitas aga naiskonna üks liidreid Solveig Kesküla, kes turniiri teises kohtumises virutas talle vea teinud vastasele kahe jalaga näkku. Kuigi tegu on taunimisväärne, näitab see, et võitlejahingega on tüdrukutel kõik korras.



Ootamatu löök


Eesti koondise peatreeneri Janne Ritsi sõnul ei osanud ta muidu tasase loomuga Keskülalt sellist käiku oodata. «Väsimus, mäng ei tulnud kuidagi välja,» otsis treener neiu käitumisele seletust. «Ilmselt tundus talle, et vastane pani selja tagant jala taha.»



Omapärane intsident leidis aset väljaku keskel, kui vastasmängija lükkas Keskülat selga ning neiu kukkus maha, pööras seal end ümber ning lõi mõlema jalaga tema kohale vajunud vastasele näkku.



Kesküla eemaldati mängu lõpuni. Rits kaalus ka rangemat karistust, ent jättis ta eile lihtsalt algkoosseisust välja. «Lasin tal karistuseks alguses praadida ning võimaldasin vähem mänguminuteid. Tundub, et see aitas – viimases mängus oli ta väga hea,» kiitis Rits, kes kokkuvõttes tundis kogu naiskonna tegutsemisest rahulolu.



«See on seltskond, kes tahab korvpalli mängida,» sõnas Rits. «Oleme pakkunud neile häid võimalusi – viis tüdrukut õpivad ja treenivad Audenteses, koolivaheaegadel koguneme siia koos koondisega. Lisaks saime sügisel osaleda tugeval Moskva turniiril.»



Sobivad kujud


Eile alistas Eesti Läti 60:54. Skandaalne Kesküla tõi 19 punkti. Läti tugevusest annab aimu seegi, et nende täiskasvanute koondis on Euroopa tipus ning osaleti koguni Pekingi olümpial.



Tihti on Eesti korvpalli probleemiks selleks pallimänguks sobivate kujude puudumine. Kuni 18-aastaste neidude koondises on aga ohtralt tänapäeva korvpalli jaoks sobilikke sihvakaid tüdrukuid. Paraku pole selle aastakäigu koondis varem omaealiste EMile pääsenud.



«Nüüd oli meil korvpalliliiduga kokkulepe, et sellel suvel saame EMile minna,» rääkis Rits. U18 tüdrukute B-divisjoni turniir peetakse suvel Rumeenias.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles