FIA presidendikandidaat: Todt mängib räpast mängu

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIA president Jean Todt.
FIA president Jean Todt. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) presidendiks kandideeriv David Ward saatis FIA eetikakomiteele kaebuse, süüdistades alaliidu praegust presidenti Jean Todti ebaausate võtete kasutamises.

Nimelt saatis Todt Wardi teatel FIA liikmesklubidele kirju, kus palus ennast toetada, ent tegi seda enne valimiskampaania ametlikku algust. Häält tõstnud Ward sai omakorda noomida FIA regionaalselt juhilt, uruguailaselt Jorge Tomasilt, kes nimetas Todti süüdistamist solvavaks.

Ward andis seepeale omakorda vastulöögi, rõhutades avalikus kirjas FIA liikmetele, et Todti tuleks valimisreeglite rikkumise eest karistada. «FIA peab kõiki konkursse läbi viima ausal, läbipaistval ja reeglipärasel moel. Muidu satub meie usaldusväärsus suure küsimärgi alla. Todti toetuskirjad on võrreldavad reeglitevastase treeningu korraldamise või valestardiga,» võrdles Ward.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles