Müürsepp Sõbra süüdistamisest: noored mängijad on muutunud väga hellaks

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Müürsepp.
Martin Müürsepp. Foto: Raido Pajula/Postimees

«Noored mängijad on muutunud väga hellaks… Andres Sõber pole ju selline mees, kes teeks mingeid hulle asju. Mõned treenerid panevad mängijatele vastu hambaid ka, aga tema küll mitte,» sõnas omaaegne tippmängija, nüüd Kalev/Cramo korvpallimeeskonna abitreenerina tegutsev Martin Müürsepp.

Sellisele mõttekäigule sundis teda viie suvel U20 koondises mänginud nooruki kiri Eesti korvpalliliidu juhatusele, kus kurdeti, et Tallinnas toimunud EM-finaalturniiri ajal häiris neid peatreener Sõbra alandav ja ebatsensuurne keelekasutus. Näiteks olla Sõber sõimanud klubikorvpalli Rapla TYCO särgis mängivaid noormehi Rapla pededeks.

«Ma ei tunne neid mängijaid, kuid tunnen Sõpra ja ei pea teda küll mingiks solvajaks,» jätkas Müürsepp. «Spordis tuleb väga tihti ette hirmsaid momente ja teatud mõttes võiksid need olla noortele mängijatele õpetlikud. Kui sa pead paar kuud olema ühe treeneri juures, siis see aeg tuleb ära kannatada. Kui seda ei suuda, siis… järelikult ollakse liiga hellad ja pehmed.»

Eesti koondise põhimängujuht Tanel Sokk, kes on karjääri jooksul puutunud kokku paljude treeneritega, sealhulgas ka Andres Sõbraga, nentis, et karjääri jooksul on temagi saanud riietusruumis igasuguse sõimu osaliseks. Tal pole aga kunagi tekkinud mõtet, selliseid asju avalikkuse ette kiskuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles