Sotši taliolümpiamängud said ROKilt rohelise tule

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotši uisuhall.
Sotši uisuhall. Foto: SCANPIX

Eeloleval talvel toimuvad Sotši olümpiamängud said Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) kontrollkomisjonilt rohelise tule.

ROKi komisjoni kümnes ja viimane käik Musta mere äärsesse kuurorti langes küll kokku tugevate vihmasadude ja tulvavetega, kuid sellegipoolest leidsid eksperdid, et mängud võivad Venemaal toimuda. Kõik võistluspaigad ja teised vajalikud ehitised on valmis, mõnel pool jäävad veel teha vaid viimistlustööd.

«Nähtu oli väga veenev. Ehkki tööd jagub veel küllaga, pole Sotši mitte mingil moel ajagraafikust maas,» lausus komisjoni juhtinud Jean-Claude Killy agentuurile RIA Novosti.

Läinud nädalal tabasid Sotšid tihedad vihmahood ja nendega kaasnenud tulvaveed, kuid Killy sõnul on mõeldud ka sellele, kui sama peaks juhtuma mängude toimumise ajal. «Need ei sega olümpia läbiviimist. Olümpiamängud on ajalooline sündmus ning mingid tulvaveed nende toimumist ei väära,» sõnas Killy enesekindlalt.

22. taliolümpiamängud toimuvad Sotšis järgmise aasta 7.-23. veebruaril.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles