Sõimata saanud Eesti kohtunikud määrati Euroopa liiga mängule

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristo Tohver
Kristo Tohver Foto: TPM

Euroopa Jalgpalliliit (UEFA) määras Eesti kohtunikebrigaadi teenindama sel neljapäeval toimuvat Euroopa Liiga alagrupiturniiri mängu Venemaa klubi Kaasani Rubiini ja Belgia esinduse Waregemi Zulte vahel.

Mängu peakohtunik on Kristo Tohver, abikohtunikud Hannes Reinvald ja Jaanus Mutli, neljas kohtunik Silver Kõiv ning täiendavad abikohtunikud Eiko Saar ja Roomer Tarajev. Neli selle brigaadi liiget – Tohver, Reinvald, Saar ja Mutli – olid lõppenud nädalavahetusel ametis Premium liiga mängudes, teenindades vastavalt Kalju – Sillamäe, Paide – Kuressaare ning Kalev – Tammeka mänge.

Seejuures väärib märkimist, et Tohveri vilepartii all kulgenud Kalju - Sillamäe kohtumise järel ristis kaotanud Sillamäe Kalevi leer eesotsas peatreeneri Sergei Ratnikovi ja poolkaitsja Martin Vungiga kohtunikebrigaadi töö ülimalt kehvaks. «Kohtuniku poolt oli väga kallutatud vile. Mis teha, kui Eesti liiga kohtunikud nii s*tad on,» lausus Vunk pärast mängu ERRi spordiportaalile.

Laupäeval Kalju – Sillamäe mängul kohtunike vaatlejaks olnud Uno Tutk oli enne seda 18. septembril samas rollis UEFA Meistrite Liiga alagrupiturniiri mängul Prantsusmaa suurklubi Marseille ja Inglismaa legendi Londoni Arsenali vahel. Tolles matšis oli Tutki hinnata Portugali vilemees Olegário Benquerença, kes muuhulgas teenindas 2010. aasta MM-finaalturniiri veerandfinaali Uruguay – Ghana.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles