Kanteri suurkonkurent Harting kandideerib aasta parima kergejõustiklase tiitlile

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Harting.
Robert Harting. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline kergejõustikuliit (IAAF) avaldas meeste ja naiste arvestuses kümnest sportlasest koosnevad nimekirjad, milles ära mainitud kandideerivad aasta parima kergejõustiklase tiitlile. Teiste hulgas on parimate nimekirja lisatud ka Gerd Kanteri suurkonkurent Robert Harting.

Kümnest inimesest koosnevad nimekirjad vähendatakse nii meeste kui naiste puhul pärast hääletamist vaid kolmele nimele ning aasta parimad kergejõustiklased kuulutatakse välja 16. novembril toimuval tseremoonial.

Aasta parimaks meeskergejõustiklaseks kandideerivad: keskmaajooksja Mohammed Aman (Etioopia), sprinterid Usain Bolt (Jamaika) ja LaShawn Merritt (USA), kõrgushüppaja Bogdan Bondarenko (Ukraina), kümnevõistleja Ashton Eaton (USA), pikamaajooksjad Mohamed Farah (Suurbritannia) ja Wilson Kipsang (Keenia), kettaheitja Robert Harting (Saksamaa), kaugushüppaja Aleksandr Menkov (Venemaa) ning kolmikhüppaja Teddy Tamgho.

Aasta parima naiskergejõustiklase kandidaadid: kuulitõukaja Valerie Adams (Uus-Meremaa), keskmaajooksja Abeba Aregawi (Rootsi), pikamaajooksjad Meseret Defar (Etioopia) ja Tirunesh Dibaba (Etioopia), sprinterid Shelly-Ann Fraser-Pryce (Jamaika) ja Zuzana Hejnova (Tšehhi), kõrgus-, kaugus- ja kolmikhüppaja Caterine Ibargen (Kolumbia), kettaheitja Sandra Perkovic (Horvaatia), tõkkesprinter Brianna Rollins (USA) ning kõrgushüppaja Svetlana Školina (Venemaa).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles