73aastane mees valmistub Tartu maratoniks

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hugo Pastimäe
Hugo Pastimäe Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Ühe vanima järvalasena on ka sellel aastal oma nime Tartu maratonile kirja pannud 1936. aastal sündinud paidelane Hugo Pastimäe.

Sel talvel on Pastimäe maha suusatanud ligi 300 kilomeetrit ja kõige sagedamini võib teda näha ümber Paide tehisjärve kulgeval suusarajal. «Selleaastase talve kohta pole mul üldiselt ühtegi halba sõna, meenub, et taolised talved olid viimati 1960-1970ndatel aastatel,» märkis ta.

Aastate möödudes on Pastimäe liikunud üha väärikamatesse vanuseklassidesse. Tänavu osaleb ta üle 70aastaste meeste arvestuses. «Algusaastatel olin ma oma parimana üldarvestuses 228. kohal ning 2007. aastal näiteks 1658. kohal,» meenutas ta.
Ta hakkas maratonidel sõitmas käima 1982. aastal ning on vahelduva eduga seda traditsiooni jätkanud siiani. «Osalenud olen ikka pikal distantsil, sest lühemal maa ei näe enda jaoks erilist mõtet,» selgitas ta. «Viimastel aastatel on paar korda ka vahele jäänud, nii maratoni ärajätmise tõttu kui ka muudel põhjustel.»

Pastimäe meenutas, et suusatamisega tegi ta algust nooruses, mil kohalik spordimetoodik teda sõitma kutsus ja talle ala meeldima hakkas. «Nüüd tegelen suviti põhiliselt mahepõllumajandusega, aga seevastu talvel pole peale suusatamise muud teha,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles