Mart Poom sai kultuurkapitali aastapreemia

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Laupäeva õhtul anti Tallinna Tehnikaülikooli raamatukogus üle tänavused Eesti Kultuurkapitali aastapreemiad ja sihtkapitalide aastapreemiad, teste seas sai autasustatud legendaarne väravavaht Mart Poom.


Poom sai preemia eeskujuliku sportlaskarjääri ning Eesti tutvustamise eest maailmas.

Vabaduse väljaku arhitektid Andres Alver, Tiit Trummal ja Veljo Kaasik said autasustatud uue kvaliteedi eest Eesti linnaehituses ja avaliku ruumi loomisel.

Kiur Aarma ja Jaak Kilmi tõsteti eelmainitutega sama kõrgele pulgale dokumentaalfilmi «Disko ja tuumasõda» eest, Ants Soots ja Ülo Luht aga mulluse laulu- ja tantsupeo kunstilise kõrgtaseme ja vaimsuse eest.

Hendrik Lindepuu sai aastapreemia Tadeusz Rózewiczi «Valitud luuletuste» (2009) ja teiste poola kirjanduse tähtteoste tõlkimise eest.

Priit Raud sai autasu eest esituskunsti eri vormide ühendamisel.

Boris Bernšteini premeeriti monograafia «Visuaalne kujund ja kunstimaailm» ning pikaajalise panuse eest Eesti kunstiteadusesse.

Projekti «Eesti helisalvestised 1939» meeskond ehk Urve Lippus, Kadri Steinbach, Ilvi Rauna, Tuuli Aule, Claus Byrith, Anu Sõõro ja Morten Hein said autasu eesti muusikaloo kuuldavaks tegemise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles