Eile hommikuni pidutsenud Pljuštšenko võib varsti taas Tallinnas esineda

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Pljuštšenko.
Jevgeni Pljuštšenko. Foto: Liis Treimann/Postimees

Neljapäeva hilisõhtul iluuisutamise EMil meeste üksiksõidus Euroopa meistriks kroonitud venelane Jevgeni Pljuštšenko pidas varahommikuni medalipidu ega jõudnud järgmisel hommikul toimunud uisutajate suurt showtuuri tutvustavale üritusele.


«Pidutsesime hommikul kella kuueni – kusjuures ilma alkoholita,» rääkis nüüdseks kuuekordse Euroopa meistri mänedžer Ari Zakarjan. «Istusime väikse seltskonnaga, ajasime juttu ja olime lihtsalt rõõmsad. Pljuštšenko jäi pärast teise hotelli oma abikaasa juurde.»



Seega pidi kavandatava tuuri üks peakorraldaja Zakarjan hommikul ise intervjuusid jagama. Ta kinnitas, et Pljuštšenkot ning paljusid teisi iluuisutamise staare võib taas Tallinnas näha juba 4. aprillil. Zakarjani sõnul esineb Tallinnas ning ilmselt veel mõnes paigas ka Eesti üksiksõitja Jelena Glebova.



«Alustame tuuriga 30. märtsil Venemaal ning kokku kestab ringreis üle kahe kuu,» viitas Zakarjan projekti suurusele. Esinemisgraafik on tihe: 2. aprillil ollakse Stockholmis, järgmisel päeval ilmselt Pariisis ning veel päev hiljem juba Tallinnas. «Sõidud pole mingi probleem, vajadusel kasutame kas või eralennukeid,» teatas uljas mänedžer.



Postimehe andmetel pole suure etenduse Tallinnas korraldamine siiski nii kindel. Väidetavalt pole ürituse rahastamiseks sponsorit veel leitud.



Suure jääetenduse üheks staariks on ka Pljuštšenko hea sõber Edvin Marton, ungarlasest viiuldaja, kes on teda aastate jooksul abistanud eeskavade muusikalise seadega. Plaanitava show’ käigus viiuldab ta ülikalli Stardivariusega.



Neljapäeval Pljuštšenkole võidu kindlustanud vabakava «Tango Amore» on täielikult Martoni kirjutatud. «Jevgeni tuli minu juurde stuudiosse, näitas liigutusi, mida ta soovib esitada, rääkis oma tunnetest… selle kõige põhjal kirjutasingi selle loo,» kirjeldas Marton. «Oleme juba aastaid head sõbrad ning mõistame teineteise tundeid ja soove.»



Kuid enne kommertsturneed tuleb Pljuštšenkol osaleda kahel olulisel võistlusel – olümpial ja MMil. Pärast neljapäevast võitu lubas venelane jääda jalgadega maapinnale. «Ma ei hakka pilvedes hõljuma. Tean, et olümpial tuleb väga tõsine võistlus,» märkis ta. «Kuid ma ei karda seda – võistlemine pakub mõnu, ilmselt tundsin sellest juba puudust.»



Vahepeal kolm aastat tippspordist eemal olnud Pljuštšenkole ei pruugi Vancouveri olümpia viimaseks jääda. «Oleme rääkinud sellest, et Jevgeni võiks võistelda ka Sotšis. Kui ta midagi pähe võtab, teeb ta tavaliselt selle ka ära,» rääkis Zakarjan. Sotši olümpia ajal oleks Pljuštšenko 31-aastane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles