Zheng ja Henin on Austraalias esimesed poolfinalistid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justine Henin
Justine Henin Foto: Reuters / Scanpix

Austraalias jätkuval aasta esimese tennise suure slämmi turniiril jõudsid naiste üksikmängus esimestena poolfinaali hiinlanna Zheng Jie ning belglanna Justine Henin.

Zheng Jie (WTA 35) jätkas veerandfinaalis Hiina tennise triumfi, purustades venelanna Maria Kirilenko 6:1, 6:3. 26-aastasele hiinlannale oli see karjääri jooksul teist korda jõuda suure slämmi turniiril esinelikusse. Viimati sai ta sellega hakkama 2008. aastal Wimbledonis, kus ta wild card’i saanuna kõiki üllatas ja nelja hulka edenes, kirjutab sport.err.

«See kõik on mu jaoks nii imeline. Oma esimese tiitli võitsin 2006. aastal just selsamal väljakul. Tunnen, et see on mulle õnnelik väljak ja loodan sama edukalt edasi minna,» rääkis Zheng peale võitu. Nelja aasta eest võitsid tema ja Yan Zi naiste paarismängus Rod Laveri peaväljakul Hiinale läbi aegade esimese Grand Slam tiitli.

Mullu septembris tipptennisesse naasnud kunagine maailma esireket Justine Henin pidas ligemale kahetunnise lahingu venelanna Nadja Petrovaga (WTA 19) ning võitis 7:6(3), 7:5.

«Väga raske oli mängida. Kahe päeva eest pidin ööpimeduses mängima viimast matši, nüüd aga hommikul päeva esimest. Olen harjunud hoopis teise rütmiga,» kurtis Henin.

Alles oma teist turniiri tagasitulekujärgselt mängivat Henini mängu on hakatud võrdlema kaasmaalanna Kim Clijstersiga, kelle tipptennisesse naasmine tõi mullu USA lahtistel MV-l kohe turniirivõidu. Küsimusele, kas sarnase tembuga võiks Austraalias hakkama saada Henin, vastas 27-aastane belglanna, et see on võimalik.

Esmalt tuleb tal poolfinaalis jagu saada Zhengist, kellega ta on varasema karjääri jooksul kohtunud ühel korral ja võitnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles