Aksalu lõi Sheffield Unitediga käed

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Aksalu
Mihkel Aksalu Foto: sufc.co.uk
Eesti jalgpallikoondislane Mihkel Aksalu sõlmis Inglismaa esiliigaklubi Sheffield Unitediga kahe ja poole aasta pikkuse lepingu.

«Tulin siia lepingut teenima ja see õnnestus. See oli minu jaoks esimene proov suures klubis ja õnnestus kohe leping teenida. Seega võib rahule jääda,» rääkis Aksalu Postimehele.

Kuna Inglismaa esiliigas käib hooaeg täie hooga, siis esialgu jääb Aksalu Inglismaale ning Eestisse tagasi ei tule.

«Kui mind järgmiseks koondisemänguks võistkonda kutsutakse, siis saan arvatavasti esimest korda koju,» lisas Aksalu.

FC Flora säilitas 25% Aksalu mängijaõigustest, tehingu üleminekusummaks oli 180 000 Inglise naela (umbes 3,2 miljonit Eesti krooni), teatas FC Flora pressiteenistus.

«On sümboolne ja tähtis, et pool aastat peale Mart Poomi mängijakarjääri lõppu on meil taas väravavaht maailma kõige tuntumas jalgpalliliigas,» ütles FC Floras president Aivar Pohlak üleminekut kommenteerides. «Väravavahi karjäär erineb väljakumängija omast ja seepärast on meil vähemalt lootus oodata sellest üleminekust enamatki - Mart Poomi poolt sissetallatud rajal on kindlasti mõnevõrra lihtsam kõndida.»

Sheffield Unitedi peatreener Kevin Blackwell sõnas klubi koduleheküljel, et peab Aksalu väga andekaks mängijaks.

«Ta on üks parimaid testimisel käinud väravavahte,» kiitis Blackwell. «See on tema jaoks suurepärane võimalus, kui ta jätkab enda arendamist, saab temast Eesti esiväravavaht. Loodame, et ta saab Sheffield Unitedis oma potentsiaali ära kasutada ja panna aluse oma rahvusvahelisele karjäärile.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles