Simpel Sessioni võitja jäi enne autasustamist kanepiga vahele

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adrien Bulard Simpel Sessionil
Adrien Bulard Simpel Sessionil Foto: Jelena Rudi

Nädalavahetusel Tallinnas peetud Euroopa suurima talvise ekstreemspordivõistluse Simpel Session rulasõidu võitja Adrien Bulard peab tema taskutest leitud kanepipuru pärast trahvi maksma.



Prantsusmaa mullune rulasõidumeister jäi uimastiga vahele pühapäeval vahetult enne autasustamist, kui 19-aastase prantslase käitumine üritust julgestanud turvafirma Meeskond töötajaile kahtlane tundus.

Noormehe taskutest leiti põhjalikumal kontrollimisel väike kogus kanepit, mistõttu ootas teda vahetult pärast publiku ovatsioonide saatel autasustamist politsei. «Et tegemist oli väikeses koguses narkootilise ainega, alustati juhtunu kohta väärteomenetlus, mille otsus sõltub aine ekspertiisist,» rääkis Põhja prefektuuri avalike suhete juht Harrys Puusepp.

Bulard, keda toetavad suured spordirõivaste tootjad Nike ja Quicksilver, lasti pärast seletuse andmist ja väärteoprotokolli koostamist vabaks. Noormees naasis kodumaale, mistõttu peab politsei talle väärteo eest määratava trahviotsuse saatma tema kodu­aadressil Normandiasse.

Simpel Sessioni peakorraldaja Mario Kalmre sõnul on see ürituse kümneaastase ajaloo jooksul esimene kord, kui võistlejal uimastitega seoses probleem tekib. «Me ei taha, et uimas­tid seostuks meie üritusega, ja peame sellist käitumist lubamatuks,» ütles Kalmre.
Kalmre sõnul kuulis ta Bulardiga juhtunust alles tagantjärele. «Et ma pole turvaülemaga rääkida saanud, pole mul põhjalikumate kommentaaride andmiseks siiani vajalikku infot,» ütles Kalmre.

Simpel Sessioni korraldajad üritavad turvafirma abiga teha kõik, et uimastid ja seda tarbinud inimesed üritusest võimalikult kaugel hoida, kinnitas Kalmre. «Oleme selleks teinud suuri pingutusi, kuid see ei tähenda, et selliseid juhtumeid saab välistada,» netis ta. «Me saame sellised võimalused viia minimaalseks, kuid me ei saa iga täiskasvanud inimese juures eraldi valvata.»

Politsei teatel tabati nädalavahetusel Simpel Sessioni ajal Rocca al Mare suurhalli ümbrusest umbes kolmkümmend korrarikkujat. Enamik neist oli alkoholijoobes, kuid tabati ka uimasteid tarvitanud noori.

Lisaks oli politseil asja võistluste ametlikku ööbimiskohta Reval Hotel Centrali, kus ekstreemspordivõistlustel osalenud peohoos ülemeelikuks läksid. Kalmre sõnul kutsusid korraldajad Simpel Sessionile sadakond võistlejat ja külalist, kuid info, et hotellis oleks korda rikutud, tema kõrvu jõudnud pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles