Valentine pakub staare ja üllatusi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmapäeval tegid esimesed rahvusvahelisele võimlemisfestivalile Miss Valentine saabunud sportlased võistluspaigas trenni. Pildil Gruusia iluvõimlejad, esiplaanil Elizaveta Bakradze.
Kolmapäeval tegid esimesed rahvusvahelisele võimlemisfestivalile Miss Valentine saabunud sportlased võistluspaigas trenni. Pildil Gruusia iluvõimlejad, esiplaanil Elizaveta Bakradze. Foto: Sille Annuk

«32 medalikomplekti on olemas ja üle loetud,» muigab Miss Valentine’i peakorraldaja Janika Mölder, «kõik minu laua all ootamas.»


Nii on välistatud mullune ootamatu üllatus, kus mitu komplekti rühmakavade võitjate medaleid oli järsku auhinnalaualt puudu.



Mullune võimlemisfestival oli juubelihõnguline ehk viieteistkümnes, tänavune tuleb kõigi aegade suurim. Osalejaid on 24 riigist – Hispaaniast Ameerika Ühendriikideni. Võistlusplatsilt käib läbi ligi 800 sportlast.



«Seda rekordit enam lüüa pole võimalik,» möönab Mölder, «võistlusplats on viimase peal, aga probleemiks on harjutusruumid.» Mullu sai näiteks soomlasi näha lausa õues lume peal harjutamas. 



Maailmanimed


Pealtvaatajate tõmbenumbriks on kahtlemata kõiksugu tiitlivõitudega pärjatud Venemaa iluvõimlemise rahvuskoondis. Idanaabrite meistriklassi rühmale pakub tõsist konkurentsi Jaapani rahvuskoondis.



Märkimisväärse võistluse peavad kolm maailma parimat juunioride tiitlivõistlusteks valmistuvat koondist: Venemaa, Valgevene ja Aserbaidžaan.



Individuaalvõimlejatest on nimekaimad Alija Garajeva (Aserbaidžaan, mitmete EM- ja MK-etappide medalivõitja), Silvia Miteva (Bulgaaria, mitmekordne medalist maailmamängudelt), Filipa Siderova (endine Bulgaaria tipp, esindab Gruusiat). Favoriitideks peab Mölder Garajevat ja Mitevat.



VK Janika Tallinna eliitrühmas lööb kaasa ka vahepeal võimlemisest loobunud Jana Lukjanova.



Superstaar Viner

Superstaaridest austab festivali ka Venemaa tuntuim iluvõimlemistreener Irina Viner. Täht saabub Tartusse eralennukil. Mitmeid sportlasi olümpiakullani viinud Viner on korraldajaile edastanud erisoove kala, liha ja puuviljade valikus, mida ta tahab oma toidulaual näha. Teistega ühes autos tipptreener ei sõida, tema käsutuses on sõiduk ööpäevases valmisolekus sohvriga.



«Kui olin ise Nõukogude Liidu koondises, oli Viner reatreener ja väga tore inimene, aga ju on edu tema enesehinnangut nii palju tõstnud,» nendib Mölder.



Festivaliga samal ajal peetakse Tartus ka rahvusvaheline kohtunike koolitus. Kaheksakümne osaleja seas on ka endised maailma tipud Alina Kaba-jeva, Olga Kapranova, Veera Sessina ja Alina Jus­su­pova.



Miss Valentine 2010


• Annelinna spordimajas (Ihaste tee 7).


• Reedel algab võistluspäev kl 10, laupäeval kl 9.


• Galakontsert on laupäeval kl 19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles