Mehed trügivad naiste pärusmaale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruben Orihuela Gavilan
Ruben Orihuela Gavilan Foto: Internet

Üks tänavuse Miss Valentine’i tõmbenumber on Hispaania meesiluvõimleja. 1987. aastal sündinud Ruben Orihuela Gavilan tuleb Tartusse koos viis aastat vanema treeneri Francisco Jose Lopez Gime-neziga.


«Nägin teda aastaid tagasi oma eliitvõistkonnaga reisides,» kirjeldab Mölder. «Juba tollal mõtlesin, et tahaks teda ka Eesti rahvale näidata.»



Tänavu saadetud kutsele vastas hispaanlane jaatavalt. Mölderi ettepanekule esineda galakontserdil reageeris Ga­vilan kohe küsimusega, kas ta siis võistelda ei saagi.



«Saatsin järelepärimise rahvusvahelisse võimlemisföderatsiooni – kas Gavilan võib ametlikult protokollides olla,» räägib Mölder, «vastus tuli, et Jaapani meesiluvõimlejad on taotlenud juba kolm aastat, aga keegi ei anna meestele luba osaleda naiste arvestuses.»



Valencia noormeest saab siiski peale laupäevase galakontserdi näha ka reede õhtul. Gavilani programm vastab täielikult võistluse määrustele.



«Ma ei kujuta ette, kuhu see asi tulevikus jõuda võib, aga kui vaatasin Gavilani videoid, nägin, et ta ei ole ainuke meesiluvõimleja. Väikseid poisse, kes tema ümber treenisid, oli nagu sipelgaid,» ütleb Mölder.



Mölderi unistus on tuua Eestisse tulevikus ka Jaapani mehed, kes esineks juba rühmakavaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles