Pettunud Pljuštšenko: see pole meeste iluuisutamine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Pljuštšenko
Jevgeni Pljuštšenko Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Jevgeni Pljuštšenko oli ainus iluuisutaja, kes sooritas Vancouveri olümpial lühikavas neljakordse hüppe, kuid edestab lähimaid konkurente vaatamata tehniliselt ja füüsiliselt raskemale etteastele vaid imepisikese vahega.

Pljuštšenko polnud asjade käigust sugugi vaimustuses ning leidis, et tema konkurendid on jäänud pidama 1990ndatesse, vahendab Reuters.

Venelane on juba ammu öelnud, et olümpia võitmine peaks olema välistatud ilma sellise hüppeta, mis nõuab piisavalt kõrgust ja kiirust, et teha vähemalt neli pööret õhulennul.

«Kiiruisutamises on uued rekordid, laskesuusatamises on uued rekordid, lühirajal on uued rekordid. Ma arvan, et meie oleme seisma jäänud,» selgitas Pljuštšenko pressikonverentsil pärast esimest võistluskava.

Pljuštšenko sai hindeks 90,85, mis oli vaid 0,55 punkti võrra kõrgem kui valitseval maailmameistril Evan Lysacekil.

«80ndatel olid kahekordsed hüpped, siis sportlased hüppasid kolmekordseid, kolmekordseid axeleid ja neljakordseid. Tegin kolmekordseid hüppeid 1994. aastal,» loetles Pljuštšenko.

Lysacek teatas seepeale, et oli varem neljakordsete hüpete suur fänn, kuid vigastas seejärel jalga ning siis muutus kõik. «Nautisin neljakordse treenimist ja arvasin, et oluline on seda ka võistlustel alati üritada... Kuni ma murdsin oma jala – siis muutus selle treenimine vähem lõbusaks ja pigem hirmutavaks,» selgitas ameeriklane.

Pljuštšenko imeväike edumaa tulenes Lysaceki palju kõrgemast artistlikkuse hindest. See omakorda tõstatas aga diskussiooni, et iluuisutamises määrab liiga palju esinemisoskus ning võistleja sportlik tase pole primaarne.

«Ilma neljakordseta pole see meeste iluuisutamine,» kurjustas Pljuštšenko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles