Putin õnnitles Pljuštšenkot, kuid ei olnud hindamisega rahul

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ITAR-TASS / Scanpix
Vancouveri olümpiamängudel meeste iluuisutamise üksiksõidus hõbemedali teeninud venelane Jevgeni Pljuštšenko sai pärast võistlust õnnitlusi ka Venemaa peaministrilt Vladimir Putinilt.

Torino olümpiamängudel kuldmedali võitnud Pljuštšenko kaotas ameeriklasele Evan Lysacekile esikoha ainult 1,31 punktiga. Seejuures ei teinud ameeriklane raskeimat elementi ehk neljakordset hüpet, millega Pljuštšenko sai hakkama, kirjutab Reuters.

Pärast võistlust on paljud lõpptulemust kritiseerinud ning leidnud, et kuldmedal oleks pidanud kuuluma Pljuštšenkole, samamoodi arvas ka Putin.

«Sooviksin teid siiralt õnnitleda suurepärase esinemise eest olümpiamängudel. Teie hõbemedal on kullaga samaväärne,» seisis Putini poolt Pljuštšenkole saadetud telegrammis. «Kõik Venemaa iluuisutamise fännid jumaldavad teie briljantsust, võitlejahinge ning suurt võidunälga. Hästi tehtud!»

Lisaks kiitis Putin veel Pljuštšenko meisterlikku esitlust Vancouveri olümpiajääl.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles