Saksa leht: Mercedest ootab hooaja lõppedes suur kaotus

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ross Brawn.
Ross Brawn. Foto: SCANPIX

Saksamaa spordileht Bild teatas, et nende andmetel lahkub Mercedese vormel-1 meeskonna juht Ross Brawn hooaja lõpus ametist, siirdudes McLareni ridadesse.

Bildi teatel võtab Brawni koha üle varem just McLarenis tehnikadirektori rolli täitnud Paddy Lowe, kes liitus Mercedesega selle hooaja käigus. Mercedese meeskonnad tõttas kuulujutte Twitteri vahendusel kiirelt ümber lükkama, teatades: «Internetis kirjutatakse palju asju, kuid hetkel pole meeskonnal selle kohta midagi öelda.»

Samas lausus Brawn alles juulis ka ise, et võib hooaja lõppedes Mercedesest lahkuda ning tema järglaseks saab sel juhul Lowe. «Praegu vastutan mina ja Paddy töötab minu alluvuses, kuid millalgi tulevikus see muutub. Järgmised kuus kuud töötame temaga kõrvuti. Võib-olla ka kauem. Kui peaksin ameti üle andma, toimuks see sujuvalt,» lausus Brawn väljaandele Die Welt.

 Brawni siirdumine McLarenisse kõlab loogiliselt selle valguses, et 2015. aastal hakkab meeskonnale mootoreid tarnima Honda. 2008. aastal töötas Brawn Honda tehasemeeskonna tiimijuhina ning ostis järgmisel aastal pärast Honda taandumist vormel-1 sarjast meeskonna endale. Brawni autod olid 2009. aastal ülivõimsad ning lisaks meeskondlikule tiitlile tuli Jenson Button ka individuaalses arvestuses maailmameistriks. Tänasel päeval sõidab Button teatavasti just McLarenis.

Lisaks omanimelise meeskonnaga saavutatud edule aitas Brawn Michael Schumacheril võita Benettoni ja Ferrariga seitse maailmameistritiitlit, töötades nii tehnilise direktorina kui ka võistluste strateegina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles