AC Milani fännide tõttu suletakse terve staadion

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AC Milani fännid 2011. aastal tähistamas.
AC Milani fännid 2011. aastal tähistamas. Foto: SCANPIX

Itaalia jalgpalli kõrgliigas mängiv AC Milani klubi peab järgmise koduliiga mängu Udinesega pidama tühjade tribüünide ees, sest klubi fännid mõisteti süüdi Juventuse poolehoidjate solvamises.

Itaalia kõrgliiga juhtkond karistas klubi nädalavahetusel Milani 2:3 kaotusega lõppenud kohtumise järel, kus Milani fännid hüüdsid Juventuse fännide suunas nii rassistlikult kui ka territoriaalselt solvavaid lauseid. See on Milani jaoks sel hooajal juba teine kord, kui nad fännide hüüete pärast karistada saavad, ent kui esimesel korral suleti vaid osa tribüünist, siis teistkordsel rikkumisel suletakse terve staadion.

AC Milani asepresident Adriano Galliani ei olnud liiga juhatuse otsusega põrmugi rahul. «Arvan, et on täiesti fantastiline, et staadioneid suletakse maal, kus need on niikuinii vanad, ebamugavad ja praktiliselt pooltühjad,» ironiseeris Galliani Itaalia meedias. «Keegi isegi ei kuulnud midagi. Ükski trükiajakirjanik ega telereporter ei kuulnud mitte midagi. Võib-olla mõni kohtunik kuulis - see võis juhtida tualetis või baaris, mina ei tea,» nurises Galliani selle üle, et tema arvates rassistlikke hüüdeid ei olnud.

Milani asepresident lisas, et mõistab rassismiga tegelemise tõsidust, ent ei nõustunud klubi fännide teiste hüüete karistamisega. «Saan aru, et rassism on suur probleem ning seda terves maailmas, aga territoriaalne diskrimineerimine on midagi muud. Saaksin seda ka ise teha, kui ise ühes Milano linnaosas elades lepin teises linnaosas elava sõbraga kokku, et hakkame üksteisele erinevaid asju hüüdma,» lisas Galliani.

Milan mängib Udinesega suletud tribüünide ees 19. oktoobril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles