Saage võidukorvist: tuli visata, olin ju vaba

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhatajas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Tarvas (kollases) alustas korvpalli Balti liigat võidukalt. Pildil keskel Kristo Saage
Rakvere Tarvas (kollases) alustas korvpalli Balti liigat võidukalt. Pildil keskel Kristo Saage Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

«Tuli visata… olin ju vabaks mängitud kohal,» rääkis Rakvere Tarva tagamees Kristo Saage pärast Balti liiga avamängus lätlaste Jekabpilsi üle saadud võitu 74:73. Just Saage kolmene kindlustas Tarvale kodusaalis võidu.

«Enne seda olin küll palju mööda visanud, kuid vastaste kaitse oli hästi peal ja kõik need olid rasked visked,» lisas Saage. Tarva peatreener Andres Sõber tõstiski viimasest viskest rohkemgi esile hoopis Saage ja Silver Leppiku kaitsemängu – teisel poolajal hakkisid need mehed edukalt Jekabpilsi tagaliini. «Kui tundsin, et visked ei lähe, mõtlesin, et olen siis vähemalt kaitsemänguga meeskonnale kasulik,» märkis Saage.

Sõbra hinnangul oli Läti klubi väga tugev ning võit tekitas rahulolu. «Tore, et me tugeva vastase vastu ära ei murdunud ja lõpus omad asjad ära tegime,» lausus ta. «Esimesel poolajal lasime endale visata 46 silma, sellise kaitse pealt oli raske ka rünnakul hästi mängida. Teisel poolajal tulimegi aga just tänu kaitsele mängu tagasi. Kui seis oli vilets, siis ütlesin meestele, et see on alles esimene mäng, tähtis on oma jutud lõpuni ära teha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles