Eesti parim tõstja Pent uuendas toetajatega lepinguid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leho Pent
Leho Pent Foto: Toomas Huik

Kolmapäeval sõlmisid Albu vald, Eesti tõstespordi liit ja tõstja Leho Pent Albu vallamajas koostöölepingu. Lepingu mõte on toetada Pendi ettevalmistusi 2010. aasta rahvusvahelisteks tiitlivõistlusteks.

Nii toetab Albu vald poole aasta jooksul iga kuu Pendi treeninguid 2000 ja Eesti tõstespordi liit 5000 krooniga, kirjutab Järva Teataja.

Albu vallavanem Kalju Kertsmik ütles, et Pent on suusataja Jaak Mae järel kindlasti üks tublimaid nende vallast sirgunud sportlasi.

«Antud koostööleping on esimene samm Pendi ettevalmistuse toetamiseks, kuid tulevikus on võimalik ka seda pikendada,» lausus ta.
Kahel korral Eesti parimaks tõstjaks valitud, aasta tagasi legendaarse Jaan Taltsiga koostöö lõpetanud Penti ootab tänavu mitu tähtsat võistlust: juunis juunioride MM ja oktoobris juunioride EM.

«MMil loodaksin oma kaaluklassis kohta esikümnes, aga EMil jahin medalit,» avalikustas ta. «Juba 13. märtsil võtan osa Eesti meistrivõistlustest.»

Pent sõnas, et toetusraha kulub ettevalmistusajal igati marjaks ära. «Raha läheb nii treeningulaagrite kui ka spetsiaalse toidu peale,» täpsustas ta.

Eesti tõstespordi liidu nimel kirjutas lepingule alla liidu president Jaan Talts juunior.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles