Video: kas dokfilm Armstrongist paljastab viimaks kogu tõe?

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lance Armstrong.
Lance Armstrong. Foto: SCANPIX

Oscariga pärjatud lavastaja Alex Gibney avaldas esimese treileri oma värskele dokumentaalfilmile «Armstrongi vale», mis näitab dopingutarvitamise tõttu häbisse langenud endise rattatähe Lance Armstrongi viimaste sportlasaastate käiku.

Gibney asus algselt väntama filmi pealkirjaga «Tagasitee», mis pidi kujutama Tour de France’i seitsmekordse võitja Armstronig naasmist 2009. aastal pärast üleelatud vähiravi. Armstrong küll ei võitnud tol aastal tuuri, kuid Gibney, kes pääses treileri põhjal otsustades ameeriklasest ässale äärmiselt lähedale, sai filmi sellest hoolimata enam-vähem valmis.

Käesoleva aasta algul tunnistas rattur aga kasvavate süüdistuste sihtmärgiks langenuna, et kasutas aastaid keelatud aineid. «Ta valetas mulle. Ja ta oli mulle selgituse võlgu,» lausub Gibney treileris. Enne filmi linastumist Toronto festivalil lausus lavastaja, et Armstrongi pettus ajas ta vihale. «Tundsin, et olin olnud osake tema mainekujunduskampaaniast. Lisaks vihastas mind see, et ta oli mulle korduvalt otse silma vaadanud ja valetanud,» lausus Gibney.

Filmimise käigus Armstrongi tiimi telgitagustesse pääsenud Gibney sai pärast dopingupettuse avalikuks tulekut ka soovitud intervjuu, kus Armstrong räägib, milliseid maske ta varasematel aastatel kandis.

«Armstrongi vale» linastub 8. novembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles