Pere Leib peab ellujäämismänge

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Homme algab Schenkeri liiga otsustav etapp, kus soodsate sündmuste korral on Pere Leival võimalik finaali jõuda. Pildil toovad tartlastele järjekordse punkti Andres Toobal (nr 7), Rain Värton (3) ja Enderwin Herrera (4).
Homme algab Schenkeri liiga otsustav etapp, kus soodsate sündmuste korral on Pere Leival võimalik finaali jõuda. Pildil toovad tartlastele järjekordse punkti Andres Toobal (nr 7), Rain Värton (3) ja Enderwin Herrera (4). Foto: Sille Annuk

«Meeskonna meeleolu on täitsa OK,» kirjeldas Pere Leiva mänedžer Martin Jürgenson.


«Kuigi mängupilt pole päris see, mis peaks, on viimased mängud puhta jõuga ära võetud.»



Nädalavahetusega lõppes Schenkeri liiga põhiturniir, hooaja lõpuni on igal järgneval mängul otsustav kaal ja iga võit viib medalile lähemale.



Tartu Pere Leib lõpetas vahegrupi turniiri positiivse fooniga. Kolm järjestikust 3:0 võitu näitavad, et asjad liiguvad paremuse poole. «Viimane 3:0 võit Ozolnieki vastu tagas meile selle, et veerandfinaalis kohtume TTÜga. Nemad on kindlasti mugavam vastane kui Pärnu, kellega me oleks kohtunud kaotuse korral,» ütles tartlaste peatreener Rainer Vassiljev.



«Kindlasti annab paremat hoogu hea emotsioon, mille saime vahegrupi mängudest.»



Ramos ei tee kaasa


Ainuke nukker moment Pere Leiva meeskonnas on see, et endiselt ei saa täisjõuga kaasa teha diagonaalründaja Ismel Ramos, kes ravib põlvesideme rebendit.



«Jõusaalis saab ta üht-teist teha, aga pallitreeningutel ta meid aidanud ei ole,» nentis peatreener. «Paranemine on suht kehvalt läinud. Sel nädalal tast kindlasti abi ei ole.»



Vassiljev loodab, et ehk on võimalik Ramost kas või vahetuses kasutada siis, kui Pere Leib nelja parema hulka jõuab.



Pärast Eduardo Nunesi lahkumist on end aga eriti hästi tõestanud nii Kristo Kollo, Martti Juhkami kui ka Taavi Sadam.



Niisiis viib teise tugevusgrupi võit tartlased Schenkeri liiga veerandfinaalis vastamisi TTÜga, Pärnu hakkab madistama Ozolniekiga. Kahe mängu kokkuvõttes selgitatakse poolfinaali pääseja.



Põhiturniiril said tartlased tehnikaülikooli palluritest jagu 3:1 ja 3:0. «Kui vaatad ajalugu, on olukord lootusrikas,» sõnas Jürgenson. «Paraku hakkab iga mäng seisult 0:0.»



Jumal võiks olla lätlane


20. ja 21. märtsil Pärnus peetavale finaalturniirile tagasid endale otse koha Selver ja Lase. Kui veerandfinaalidest jõuavad edasi Tartu ja Pärnu, siis kohtuvad poolfinaalides Lase-Pärnu ja Selver-Tartu.



Kui edasi pääsevad Tartu ja Ozolnieki, siis võitlevad finaalipääsu eest Selver-Ozolnieki ja Lase-Tartu. Põhimõte on selles, et põhiturniiri võitja Selveri vastaseks tuleb põhiturniiri II etapi nõrgim veerandfinaali võitja.



Selge on see, et ise tuleb mees olla, aga et mitte kohe poolfinaalis igipõlise vastasega vastamisi minna, tuleb pereleiblastel nüüd ka Ozolniekile pöialt hoida.



«Jah, kui Ozolnieki võidaks Pärnut, oleksime meie Lasega poolfinaalis ja šansid oleksid palju suuremad,» tunnistas Jürgenson, «seda me vaikselt loodame.»



Lootusi toidab ka tõdemus, et Pärnul on viimasel ajal olnud vigastustega omajagu probleeme. Viimases mängus tegi diagonaalründaja Aivar Silm hüppeliigesele viga. Viimati võitis Pärnu küll Ozolniekit kuivalt 3:0, ent vigastused ja mängude otsustav tähendus võib tugevaimatelgi põlve värisema võtta.



«Seekord võiks jumal olla lätlane,» lootis Jürgenson. «Ozolniekil on osa mehi aastaid koos mänginud, seal võib suurem kogemus maksvusele pääseda. Aga tuleb, kuidas tuleb.»



«Mõtleks esialgu ikka enda asjade peale,» sõnas Vassiljev, «ega me veel ole nelja hulka jõudnud, enne tuleb ennast sinna mängida. Üks vastane, üks mäng korraga.» 



Igatahes on vahepeal küllalt nukrana tundunud olukord asendunud lootusrikkusega. Vähe sellest, ootused on suured. Põhimõtteliselt ei ole võimatu ka Tartu Pere Leiba näha Schenkeri liiga finaalis, nii nagu eelmistel aastatel.



«Välistada ei saa midagi, enne kui mängud on läbi,» ütles Vassiljev. «Selver on lõpupoole väga kindlalt esinenud, aga finaalturniir on finaalturniir. Keegi pole vigastuste ega eksimuste eest kaitstud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles