Baltal kadus kott, Mägi sattus avariisse

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Baltal läks reisil kott rändama.
Ksenija Baltal läks reisil kott rändama. Foto: Toomas Huik

Täna hommikul kell kaheksa alustas Maris Mägi Kataris Dohas sisekergejõustiku MMil võitlust pääsu eest 400 m jooksu poolfinaali.

Viimased paar kuud Austraalias harjutanud piiga elas aga enne võistlust üle ühe äreva vahejuhtumi.



Mägi istus parasjagu bussis, kui ühel ristmikul kihutas neile otsa sõiduauto. Eesti koondise esindaja sõnul oli tegemist siiski väikse kõksuga ning sportlase võistluseks valmistumist see ei seganud.



Mõnus reis


Hoopis igapäevasem, ent häirivam probleem tabas Eesti koondise esinumbrit Ksenija Baltat, kelle kott läks pikal lennureisil rändama ning kaugushüppe Euroopa sisemeister pidi eile ajama läbi käsipagasina kaasas olnud asjadega. Õnneks oli nende hulgas ka spordivarustust.



Vaatamata sellele ei näinud Balta treener ja elukaaslane Andrei Nazarov reisis midagi erilist. «Kui oled end vaimselt ette valmistanud, pole selles midagi hullu – aeg läks kiiresti, vaatasime filme ning kuulasime muusikat,» rääkis Nazarov ning kinnitas, et hooaja keskel valu teinud jalg ei muutunud reisiga samuti hellemaks.



Kolmapäeva hilisõhtul võistluspaika jõudnud Balta ja Nazarov käisid eile pärastlõunal võistlusareeniga tutvumas. Tegemist olevat kapitaalse ehitusega, kus saab pidevalt harjutada.



30 kraadi kuumust


«Kaugushüppe hoovõturada oli väga tugev, Eestis sellist pole,» kirjeldas Nazarov, ent ei näinud selles mingit probleemi. «Kvalifikatsiooninorm on 6.65 ning selle tahab Ksenija kindlasti ära hüpata. Kui vorm seda ei võimaldaks, polnuks mõtet siia sõitagi.»



Homme võistlustulle asuv Balta teeb täna pikema soojendustreeningu. Kuigi õues paistab päike ja sooja on 30 kraadi, eelistab ta harjutada hallis – sellise kuumaga pole lihtsalt mõtet välja minna. «Kuumus ei tohiks meile mõju avaldada. Hotellis on temperatuur vaid pisut üle 20 kraadi, samuti bussis ja võistlusareenil. Õue jalutama minna pole põhjust,» märkis Nazarov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles