Pere Leival vedas vastasega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peatreener Rainer Vassiljevi sõnul on Enderwin «Eddy» Her­rerast kujunenud meeskonna selge liider.
Peatreener Rainer Vassiljevi sõnul on Enderwin «Eddy» Her­rerast kujunenud meeskonna selge liider. Foto: Margus Ansu

«Kui esimest korda kuulsin, mõtlesin, et see on nali, aga ei olnudki nali,» nendib Pere Leiva võrkpallimeeskonna mänedžer Martin Jürgenson.


Niivõrd uskumatu tundus talle pühapäeval teatavaks saanud uudis, et Ozolnieki võitis Schenkeri liiga teises veerandfinaalis Pärnut, tagades endale edasipääsu poolfinaali. Esimene mäng, mille lätlased kaotasid kuivalt 0:3, pani pere­leib­lased juba peaaegu leppima mõttega, et neil tuleb väga heas hoos Selveriga minna vastamisi juba poolfinaalis.



Ent pühapäeval läks kõik tartlastele soodsas suunas. TTÜd võideti 3:0, poolfinaali koht saadi kätte, ja kuna Pärnu kaotas, tuleb final-four’is meie meestele esmalt vastu Riia Lase. Lõunanaabrite pealinna meeskond on Pere Leivale tunduvalt mugavam vastane kui Eesti pealinna meeskond. Põhiturniiril võideti Laset mõlemas mängus.



Parandamisruumi on


«Tulemusega olen väga rahul,» hindab Jürgenson veerandfinaale, «meie mängupilt oli nagu oli. Tehti ikka mõned lollused ka. Aga mängud võeti jõuga ära.»



«Teatud asjad on paremaks läinud,» ütleb peatreener Rai­ner Vassiljev, «aga on veel ruumi, eelkõige servi vastuvõtt ei olnud vajalikul tasemel.»



Jürgensonil on eriti hea meel, et noored on ennast hästi näidanud. Ei osalenud ju viimases mängus Rain Värton, tema asemel sai end tõestada Romet Leopard. Mõlemas mängus olid kõige resultatiivsemad Martti Juhkami ja Kristo Kollo.



Ühtne meeskond


Ühele tugevale plussile viitas teleintervjuus ka venetsueel­lasest nurgaründaja Enderwin Herrera: Pere Leib on saanud ühtsemaks, mängitakse meeskonnana.



«Eddy on viimastes mängudes olnud selgelt võistkonna liider,» tunnustab Vassiljev. «Koos Romet Priimäega on nad kaks vanemat mängijat, kes noori aeg-ajalt maha rahustavad ja vahel julgustavad.»



Otsustavad mängud, kus enam vigade parandamiseks ruumi pole, algavad laupäeval Pärnus. Vassiljevi sõnul on Pärnu saal ehituslikult kõige sarnasem A. Le Coqi omaga.  



TV6 kannab üle Selveri-Ozolnieki poolfinaalimängu ja finaali. Jääb loota, et teises ülekandes saame näha ka tartlasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles