Eesti ratsanikud kerkisid Kesk-Euroopa parimateks

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn International Horse Show’ viimasel ja kõige kaalukamal võistlusel saavutas eestlastest kõige kõrgema koha Hanno Ellermann hobusel Quality Time TN, kes ümberhüpete järel sai teise koha.
Tallinn International Horse Show’ viimasel ja kõige kaalukamal võistlusel saavutas eestlastest kõige kõrgema koha Hanno Ellermann hobusel Quality Time TN, kes ümberhüpete järel sai teise koha. Foto: Priit Simson

Tallinnas Saku suurhallis majatäie publiku ees toimunud International Horse Show’l sai selgeks, et Kesk-Euroopa parimad ratsanikud on pärit Eestist. Eestlastele kuulus selles sarjas koguni kolmikvõit.



Kesk-Euroopa liigas edu saavutanud eestlased kindlustasid endale sellega ühtlasi ka koha aprillis Šveitsis toimuvasse MK-finaali, kuhu pääses liiga neli paremat ratsanikku.



Regiooni parimaks tõusis Tiit Kivisild, kes edestas kokkuvõttes Gunnar Klettenbergi ja Rein Pilli. Šveitsis lähevad eestlastest rajale Kivisild ja Pill.



«Enne Tallinna võistlust olid mul etapid stabiilselt hästi õnnestunud. Samas on raske öelda, kui tugeva saavutusega on tegemist, kuna konkurents oli nõrgem kui mullu,» kommenteeris Kivisild Kesk-Euroopa liiga üldvõitu. «Eks Šveitsis tuleb eelkõige kogemusi omandada. Viimaste kohtade peale siiski seal sõitma ei taha hakata, sooviks kuhugi keskele jõuda.»



Tallinn International Horse Show’ viimasel ja kõige kaalukamal võistlusel Alexela GP-l kuni 155 cm kõrgusel parkuuril pidi Kesk-Euroopa liiga võitnud Kivisild suu siiski võidust puhtaks pühkima.



Esimesel korral hobusega Cinnamon raja eksimusteta läbinud Kivisild ajas ümberhüpetel maha kaks takistust ning pidi seega kuue teisele katsele pääsenud võistleja seas leppima kuuenda kohaga.



«Põhisõiduga jäin väga rahule. Ümberhüpetel tuli üks oma sõiduviga sisse,» selgitas Kivisild.



Ümberhüpetel pani oma paremuse maksma hollandlane Peter Geerink hobusel Scotch, kes viimasena võistlustulle asudes ületas kõik takistused ning näitas ka kiireimat sõiduaega.



Sarnaselt Geerinkiga suutis kõik takistused kaks korda ületada Hanno Ellermann hobusel Quality Time TN, kuid kehvema sõiduaja tõttu jäi eestlane teiseks. Ülejäänud neli võistlejat ümberhüpetel rada puhtalt läbida ei suutnud.



«Ta (Geerink – toim) on ülikogenud sõitja ja teadsin kohe, et ta on minust kiirem ning raja puhtalt läbimise korral on ta võitja,» avaldas Ellermann. «Sõitsin ümberhüpetes rohkem kindla peale, mitte «kõik või mitte midagi».»



Samas leidis teise koha teeninud Ellermann, et Quality ­Time TNi ootab suur tulevik. «Täna oli see piir, kuid hobuses on seda maksimumi veel kõvasti sees. Eesmärgid on seatud suured,» lisas ratsanik.



Pärast võistlust jätkus sportlastel kiidusõnu ka korraldajate aadressil. «Kui järgmine aasta võistlus toimub, siis tulen kohale. Kõik on siin väga hästi korraldatud,» kiitis Geerink.



Peale Ellermanni ja Kivisilla oli GP stardis veel kolm eestlast. Urmas Raag teenis kokkuvõttes kaheksanda, Rein Pill 12. ja Gunnar Glettenberg 17. koha.


GP-le eelnenud võistluse, milleks oli ümberhüpetega parkuur kõrgusel kuni 140 cm, võitsid kiireima ajaga Gunnar Klettenberg ja Bingo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles