Rahnu: uurija pani mulle sõnad suhu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Rahnu Göteborgi EMil.
Kristjan Rahnu Göteborgi EMil. Foto: Toomas Huik

Seksiäris süüdistatavana kohtu all olev kümnevõistleja Kristjan Rahnu väitis, et lasi eeluurimisel šokki sattununa uurijal endale sõnad suhu panna. 


Nii põhjendas ta, miks ta rääkis täna kohtus ettevaatlikumat juttu kui eeluurimise ajal kahe aasta eest.

Rahnu sattus oma sõnul vahistamisest šokki, mida võimendas see, kui ta ähvardati kuni 12 aastaks vangi panna.

Rahnul oli esialgsete ütluste andmise ajal riigipoolne kaitsja, kes aga kohtualuse väitel vajalikul hetkel vaikis ega andnud talle nõu uurija tekst läbi lugeda, mistõttu olevat Rahnu mõtted valesti kirja saanud.

Eeluurimisel rääkis Rahnu näiteks, et värbas koos kaaskohtualuse Taavi Rimiga naisi massöörideks ja pani üles vastava sisuga kuulutuse, samuti väitis ta toona, et erootiline massaaž on suguelundite masseerimine.

Tänasel istungil rääkis Rahnu, et pole massööre otsinud ega midagi sarnast teinud. Ka erootilise massaaži defineeris ta seekord vaid erootilise alatooniga liigutusteks.

Rahnu väitis, et aitas pelgalt heauskselt oma sõpra Taavi Rimi massaažiäris ega teadnud, et naised samal ajal prostitutsiooniga tegelesid.

Rimi aitas kümnevõistleja aga muuhulgas seepärast, et too oli Rahnu isiklik massöör ning ta kartis, et aitamata jätmise korral ei taha Rim teda enam masseerida ja see võib mõjuda halvasti mehe sporditulemustele.

Rahnu kommenteeris ka enda tehtud telefonikõnesid tööd otsivatele naistele, mille salvestused kahe nädala eest kohtus ette mängiti.

Ta väitis, et üht ei kõne mäleta, ning pakkus, et tegi selle tõenäoliselt meeltesegaduses. Teise kõne, kus ta küsis tööd otsivalt naiselt, kas too soovib teha intiimtööd, väitis Rahnu olevat teinud hetkeemotsiooni ajel.

Ta olevat istunud kõne ajal Rimiga autos, SL Õhtuleht ees, ning sügavamat tagamõtet kõnel polnud.

Täna jätkus Harju maakohtus kohtuprotsess, kus prokurör Elle-Mai Velling süüdistab Rahnut, Rimi ja Heli Kõrget prostitutsiooni vahendamisele kaasaaitamises.

2007. aasta 14. septembrist kuni 2008. aasta 18. veebruarini üürisid mehed väidetavalt Kõrge vahendusel Tallinnas viis korterit ja reklaamisid neis pakutavat seksiteenust interneti kaudu.

Rimi süüdistatakse lisaks selles, et ta nõudis väidetavalt ebaseaduslikus korras ühelt kannatanult raha 50 000 krooni ning selle kättesaamiseks ähvardas kannatanut ning rikkus tema vara.

Kohtus süüdimõistmisel võib Rahnut ning tema kaaslasi oodata 3-12-aastane vangistus.

Protsess jätkub kahe kuu pärast, 24. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles