Homofoobseid kommentaare jaganud Furyt võib oodata karistus

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tyson Fury.
Tyson Fury. Foto: SCANPIX

Poksimaailmas on lahvatanud tõsised intriigid, kui 48-aastase Lennox Lewise võimaliku tagasituleku järel tuli briti poksija Tyson Fury lagedale homofoobsete kommentaaridega, mis võivad mehele kaasa tuua ka karistuse.

Lewis teatas, et peab läbirääkimisi selleks, et naasta taas poksiringi ja kohtuda Vladimir Klitškoga, kes pärast Lewise loobumist on koos venna Vitaliga raskekaalu poksi valitsenud. 48-aastane Lewis tõestas, et tal on endiselt hea suuvärk, kui pani paika kaasmaalse Fury, kes avaldas soovi vanameistriga poksiringis kohtuda. Lewis väitis, et Fury on vaid kõva jutumees ning peab enne temaga poksimist end tõestama. Samuti lisas tagasitulekule mõtlev Lewis, et võiks Fury nokauti lüüa juba esimeses raundis.

Kuna ka 25-aastane Fury pole suu peale kukkunud, avaldas ta Twitteris vihase tiraadi, kirjutades nii: «Lennox Lewis, sa ei oleks isegi oma parimatel päevadel mulle vastu saanud, veel vähem siis nüüd, kui oled juba vanaisa! Peale selle on ka Klitško p*de ega poksiks minuga kunagi!! Lennox Lewis ja Vlad Klitško on 100% homoseksuaalid!!»

Kuigi hiljem Fury kustutas postituse, võib teda homofoobse sõnavõtu eest oodata karistus, sest Briti poksiliidu distsiplinaarkomisjon on kutsunud mehe aru andma. «Tyson on kutsutud juhatuse ette seetõttu, et ta tegi ebasobivaid märkuseid. Ma ei saa lihtsalt aru, kuidas keegi peaks üldse tahtma midagi niisugust öelda - see kõik on valmistanud väga suure pettumuse,» kommenteeris Briti poksiliidu tegevdirektor Robert Smith.

Fury on sarnaste rikkumiste eest karistada saanud ka varem - alles märtsikuus teenis noormees 3000 naela suuruse trahvi sarnaste homofoobsete kommentaaride eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles