Gross müüb oma võiduka WRC-auto

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Georg Gross Saarema rallil.
Georg Gross Saarema rallil. Foto: Ray Põder

Kõikidel Eesti rallivõistlustel, kus Ford Focus WRCga sõitnud Georg Gross tänavu startis, noppis ta absoluutarvestuses esikoha. Läbi suurte raskuste sai ta sellega hakkama ka Saaremaa rallil, kui tal õnnestus N-rühma Subaruga sõitnud Ott Tänak murda alles viimase kiiruskatsega.

Gross andis konkurendile edu laupäeva hommikul, kui teda häiris varajane ärkamine ja teadmine, et auto tuleb igal juhul tervena finišisse tuua. «Järgmine nädal tullakse autot ostma, teadsin, et ei tohi seda ära lõhkuda. Lõunaks suutsin selle õnneks unustada,» rääkis Gross ja lisas, et pole selge, kas ta üldse enam rallisõiduga jätkab. «Töö võtab ühe rohkem aega ja võistluste nädalaks on raske sellest rattast välja tulla. Midagi kindlat ma veel ei ütle, aga praegu on selle võistlusega pandud hooajale ilus punkt.»

Grossi ja Tänaku järel saavutas kolmanda koha Super-2000ga sõitnud Karl Kruuda. «Võib rahul olla – Grossil on WRC ja Tänak sõitis kodus… oleks ma võtnud võistlemiseks R5-auto, suutnuks ehk ka koos nendega võidu eest pusida, kuid olen oma otsustega rahul,» rääkis ta. «Tänakul pole ju vahet, mis pastel talle kätte anda, ta suudab sellest ikka kõik mahlad välja pigistada.»

Ralli üldvõidu kõrval olenes viimase võistluse tulemustest ka see, kes tuleb N-rühma Eesti meistriks. Lõpuks napsas Tänak tiitli terve hooaja juhtinud Timmu Kõrge eest. «Kui kiirust piisavalt ei ole, siis meistriks ei saa. Muist asju oli kinni mütsi all, muist kapoti all,» tõdes Saaremaal 5. kohaga lõpetanud Kõrge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles