Varrak euromängu eel: korvi all neil väga suuri hiiglasi pole

Mariel Gregor
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Cramo vs Nymburk.
Kalev Cramo vs Nymburk. Foto: AFP / Scanpix

Valitsev Eesti korvpallimeister BC Kalev/Cramo naaseb pärast viie aasta pikkust pausi EuroCupi sarja, kus homme on esimeseks vastaseks Türgi eelmise aasta hõbedaklubi Bandirma Banvit.

Peatreener Alar Varraku sõnul on vastase näol tegemist hästi komplekteeritud võistkonnaga, kus kokku on lausa 9 välismängijat ning samuti treenerite duo pärineb Kreekast. Hiljuti osaleti ka Euroliiga kvalifikatsioonis ning võideti avaringis Eesti publikule eelmisest nädalast tuttavat Nymburki, kuid napp kaotus poolfinaalis Oostendele (80:82)  ei lubanud võidelda finaalis Euroliiga koha eest. Varraku sõnul on tegemist seega kindlasti ühe peafavoriidiga EuroCupi võidule, kus on mitmed väga ohtlikud tagamängijad. Skoori seni peetud mängudes on kõige rohkem teinud dominikaani passi omav Sammy Meija, kuid ohtlikud on ka teised.

«Korvi all neil küll väga suuri hiiglasi pole, ometi on kõik väga tugevad ja teravad,» sõnas Varrak. Meeskond sõitis Türki ilma Rain Veidemanita, kelle naasmist on loota nädalavahetuse VTB mänguks Nižni Novgorodi vastu. Nädalavahetusel pidas Banvit ka esimese mängu Türgi liigas ning võõrsil alistati kergelt Aliaga meeskond 76:64.

Lisaks Kalev/Cramole kuuluvad alagruppi veel kolm riikide meistrit: Iisraelist Bazan Maccabi Haifa, Lätist Riia VEF ja Makedoniast Skopje MZT Aerodrom. Grupi ja kogu sarja üks favoriit tuleb aga Venemaalt ning selleks on vana tuttav Kaasani Unicsi meeskond. Alagrupis mängitakse läbi kodus-võõrsil süsteemil ning grupi kolm paremat pääsevad vahegrupiturniirile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles