Pirelli ähvardab vormel-1 sarja rehvidest ilma jätta

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Red Bulli meeskonna liikmed Pirelli rehve transportimas.
Red Bulli meeskonna liikmed Pirelli rehve transportimas. Foto: SCANPIX

Rehvitootja Pirelli on väidetavalt ähvardanud vormel-1 sarjast loobuda, kui meeskonnad ning piloodid pole nõus osalema novembris ja detsembris Abu Dhabis korraldataval rehvitestimisel.

Hispaania ja Itaalia ajalehed avaldasid infot selle kohta, et Pirelli on suletud uste taga peetud kohtumistel avaldanud tõsist rahulolematust nende suunas tehtud kriitikaga ning soovivad oma rehvide kvaliteeti parandada. Selleks on aga vaja ka meeskondade ja vormelipilootide kaasalöömist. «Me ei saa enam edasi ainult ringiratast käia ja otsustada, et me ei tee mitte midagi. Peame midagi muutma,» kommenteeris Pirelli boss Paul Hembrey, kes lisas, et nad sooviksid sügise lõpus ja talve alguses toimuval testimisel näha kõiki suuremaid F1 meeskondi.

Hispaania ajalehe El Mundo Deportivo andmetel nõuab Pirelli rehvide testmiseks sama pikka aega kui Bridgestone'il ja Michelinil on olnud. Väidetavalt on Pirelli ähvardanud, et kui meeskonnad nendega koostööd ei tee, on Pirelli president Marco Tronchetti lubanud jätta F1 sarja ilma rehvideta.

Erinevad meeskonnad ja sõitjad on käesoleval hooajal korduvalt kritiseerinud Pirellit selle eest, et nende rehvid on ebastabiilsed ja kuluvad liiga kiiresti. Oktoobri alguses sõidetud Lõuna-Korea etapil plahvatas keset võistlust Sergio Pereze rehv, aga õnneks pääses piloot vigastusteta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles