Kais: mina Kollot ja Vesikut kokku ei paneks

Oliver Lomp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kais
Kristjan Kais Foto: www.fivb.com
Eesti kogenuima rannavõrkpalluri Kristjan Kaisi hinnangul tuleks erinevaid noorte tiitlivõistlusi silmas pidades värskeid U19 maailmameistreid Kristo Kollot – Oliver Vennot koos hoida, kuid kaugemas tulevikus ta partnerite sobivuses nii kindel pole.

«Nende läbisaamine pole kõige parem. Eelmisel aastal oli selles suhtes isegi rohkem probleeme. Kuigi nad elavad ühes linnas, ei käi nad vabal ajal omavahel läbi,» vahendab Kaisi sõnu Eesti Võrkpalli Liit.

Koos Rivo Vesikuga Pekingis oma esimeseks olümpiaks valmistuv Kais ütles, et kuigi Kollo – Venno saavad ette näidata ka U18 Euroopa meistritiitli, on 18-aastastel kolleegidel täismeeste seas läbilöömiseni pikk tee käia.

«Kahtlen, kas nad 2012. aasta Londoni olümpiale jõuaksid, reaalsemana tunduvad 2016. aasta mängud,» täpsustas Kais. «Samas on hea, et Eestil on selline potentsiaalne paar. Oma teise kullavõiduga tõestasid nad, et esimene tiitel polnud juhus.»

Kui Kollo keskenduks hea meelega ainult rannavõrkpallile, siis nii liival kui ka saalis end mugavalt tundva Vennoga on keerulisem lugu. Kais kinnitas, et tema ja treener Raivo Simson peavad Vennoga tõsise jutuajamise, et viimane ikka rannavõrkpalli kasuks otsustaks.

«Saalikoondisega ei jõua Eesti kunagi olümpiale, rannas on see võimalus olemas. Ja arvan, et vähemalt minul kujuneb see kogemus võimsaks elamuseks. Isegi see argument, et Venno hakkaks järgmisel suvel saalikoondisega EM-finaalturniiriks valmistuma, pole piisavalt oluline tegur teda rannast eemal hoida. Saalivõrkpalli EM pole maailma naba. Kui mees näeb endal rannas suuremat tulevikku, tuleb tema tahet austada,» rääkis Kais.

Jalga vigastanud Vesiku asemel läinuks Kais täiskasvanute EM-ile Ragnar Pähni asemel just Vennoga, kuid ta ei tahtnud enne U19 MMi noorte koostöösse mõra lüüa. Kui Kais peaks Pekingi olümpia järel tippspordiga hüvasti jätma, kas tandemil Vesik – Kollo oleks tema silmis tulevikku?

«Selline paar oleks mõeldav, kuid mina neid sisetundele toetudes kokku ei paneks,» märkis Kais.

Tartus Alar Kaljuvee juhendamisel võrkpalli algteadmisi omandanud ning seejärel Rainer Vassiljevi näpunäidete järgi harjutamist jätkanud Kollo – Vennot sel suvel enam rannas mängimas ei näe, sest mõlemad eelistavad puhata ja koguda värskust kuu keskel algavaks Tartu Pere Leiva treeninglaagriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles