Kelly Sildaru võitis Soomes maineka võistluse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru
Kelly Sildaru Foto: Tõnis Sildaru

Eesti freestyle-suusatamise suurlootus Kelly Sildaru napsas nädalavahetusel Soomes Rukal peetud freestyle suusatajate ja lumelaudurite võistluselt «Oakley Girlsessions» endast märksa vanemate konkurentide eest ära kuldmedali.


Eestist oli lumelauasõidus osalemas Vuokattis õppiv Britta Talumaa ja freestyle suusatamises Kelly Sildaru. Kokku osales võistlejaid kaheksast erinevast riigist ning kõige kaugemalt oli Põhja-Soome tuldud Argentiinast, vahendas Kelly Sildaru treener ja isa Tõnis Sildaru.



Freestyle suusatamise finaalis oli heas hoos Kelly Sildaru, kellel õnnestus juba esimses sõidus noppida nii kõrged punktid, mis jäidki konkurentidele püüdmatuks.



Kolmas laskumine õnnestus edukalt ka Soome esindajal Maria Kariniemil, kuid kohtunike pika otsustamise järel sai ta siiski selle sõidu eest 0,25 punkti vähem kui Kelly ja nii pidi soomlanna leppima teise kohaga. Kolmandaks tuli samuti Soome neiu Johanna Johansson.



Nimekamatest sõitjatest oli  lumelauduritest kohal TTR (Swatch Ticket To Ride World Snowboard Tour) sarja liider, Ruka kohalik tüdruk Enni Rukajärvi. Tema tase oli teistest ka märgatavalt üle ning 720- ning 900-kraadised õhulennud tagasid talle kindla võidu. Teiseks tuli Saana Pehkonen Soomest ja kolmandaks Claire Frost Inglismaalt. Britta Talumaa lõppkohaks jäi 21.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles