Ebaõnn: Bosnia koondise fännid sattusid rumaluse tõttu Leedu asemel Lätti

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bosnia jalgpallifännid. Pildil olevad isikud pole juhtunuga seotud.
Bosnia jalgpallifännid. Pildil olevad isikud pole juhtunuga seotud. Foto: SCANPIX

Bosnia meedias on viimastel päevadel hoogu kogunud omapärane juhtum kohalikest jalgpallifännidest, kes tahtsid minna Leetu oma koondisele kaasa elama, ent jäid mängust ilma, sest jõudsid selle asemel hoopis Lätti.

Bosnia jalgpallikoondis mängis eelmisel teisipäeval võõrsil Leeduga ning kindlustas 1:0 võiduga esikoha G-alagrupis ja pääses sellega automaatselt järgmisel suvel Brasiilias toimuvale MMile. Kuna Bosnia jaoks oli tegemist ajaloolise saavutusega, soovisid paljud fännid seda oma silmaga tunnistama minna, ent kahjuks ei läinud see mitte kõigil õnneks.

Üht fännigruppi juhtinud Haris Tresjno sõnul sattusid nad eksikombel Leedu asemel Lätti, kus loomulikult Bosnia koondist ei olnud.

«Kui me reisi jaoks pileteid ostsime, siis ei pannud keegi tähele, et hakkasime minema valesse riiki. Kui kohale saabusime, oli seal kõik väga vaikne, mitte kuskil polnud ühtegi jalgpallifänni. Niisiis küsisime inglise keeles mõnede inimeste käest, kus kõik on ning kuhu peaksime minema, et jalgpalli näha. Ütlesime, et oleme Bosniast ja tulime oma koondist toetama, aga nad naersid meie üle ja ütlesid, et oleme staadionist väga kaugel. Üks noorem kohalik lõpuks selgitas, et me oleme hoopis vales riigis: olime Lätis ja mitte Leedus. Käisime veel natuke aega Riias ringi, et tõesti veenduda oma eksimuses. See oli minu enda rumalus, mäletan seda oma elupäevade lõpuni,» kirjeldas Tresjno meedias avaldatud kirjas.

Leedu staadioni asemel Riia vanalinna imetlenud Bosnia fännidel on uus võimalus oma koondise ajaloolisi hetki tunnistada juba järgmisel aastal Brasiilia MMil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles