Ferguson avaldas, miks Beckham pidi ManU-st lahkuma

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Beckham (keskel) ja sir Alex Ferguson.
David Beckham (keskel) ja sir Alex Ferguson. Foto: SCANPIX

Täna jõudis avalikkuse ette Manchester Unitedi jalgpalliklubi endise peatreeneri sir Alex Fergusoni värske raamat, mis heidab ülevaate tema treenerikarjäärile aastatel 1999 kuni 2013.

Värskes raamatus avaldas Ferguson, miks mitmed tippmängijad omal ajal klubist lahkusid. Fergusoni sõnul pidi David Beckham 2003. aastal ManU-st lahkuma, kuna ta ei kasutanud piisavalt oma potentsiaali ning lisaks arvas jalgpallitäht, et ta on tähtsam mees kui peatreener.

Beckham ja Ferguson keerasid tülli pärast 2003. aasta veebruaris toimunud FA Cupi kohtumist Londoni Arsenaliga, kui Beckham tegutses liiga pehmelt Sylvain Wiltordi vastu.

Lisaks avaldas Ferguson, et Wayne Rooney pöördus eelmise hooaja lõpus tema poole ning andis teada, et soovib klubist lahkuda. Samas lisab ta veel Rooney kohta, et ründajal on raske oma tippvormi hoida, seetõttu erineb ta ka näiteks Cristiano Ronaldost ja Ryan Giggsist.

Roy Keane’i lahkumise kohta teatas Ferguson, et iirlane hakkas muutuma, kui ta ei olnud väljakul enam nii domineeriv mängija nagu oma tippaegadel. Kaen’i halb tuju mõjutas terve meeskonna meeleolu ja seetõttu oli oluline tujukas ja vananev staar meeskonnast ära saata.

Cristiano Ronaldot nimetas Ferguson aga parimaks mängijaks, kellega ta on kunagi koostööd teinud. Mäletatavasti räägiti 2006. aastal, et Ronaldo võib ManU-st lahkuda, kuna paljuski tänu Ronaldole saadeti Wayne Rooney MMil matšis Portugaliga väljakult minema. Ronaldo jäi aga Unitedisse, kuna Rooney helistas isiklikult oma klubikaaslasele ja teatas, et ta ei süüdista Ronaldot enda eemaldamises.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles