Libajuhiloa esitanud tippjalgpallur pääses vangiminekust

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cheick Tiote.
Cheick Tiote. Foto: SCANPIX

Inglismaa kõrgliigasse kuuluva Newcastle Unitedi jalgpalliklubi poolkaitsja Cheick Tiote pääses teda ähvardanud vanglakaristusest, kuna kahetses puhtsüdamlikult võltsitud juhiloa abil pettuse üritamist.

Süüdistuse kohaselt ostis Elevandiluuranniku koondislane Tiote Brüsselis 15 000 euro eest võltsitud Belgia juhiloa ja üritas seda siis Inglismaal sealse dokumendi vastu vahetada. Süüdistaja Tony Hawks märkis, et tegemist oli väga kõrgetasemelise võltsinguga. «Kohtualuse süüd raskendab aga see, et ta üritas kõige tavalisemat metalli kulla vastu vahetada,» tõi Hawks lisaks lennuka võrdluse.

Kuigi Tiote oleks võinud oma teo eest ka 18 kuuks vanglasse minna, lausus kohtunik James Goss, et jalgpallur peab tegema 180 tundi ühiskondlikult kasulikku tööd. «Kiidan teie otsust süü üles tunnistada – see päästis teid ka vangiminekust. Mul pole kahtlust, et oma märkimisväärset annet rakendades saate teisi aidata, innustades neidki oma oskusi arendama,» lausus ta otsust ette lugedes Tiotele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles