Lotuse tiimijuht palus vabandust terava keelekasutuse pärast

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eric Boullier.
Eric Boullier. Foto: SCANPIX

Pühapäeval sõidetud vormel-1 sarja India GP järel pakkus lisaks Sebastian Vetteli maailmameistritiitli võitmisele rohkelt kõneainet Lotuse meeskonna ja nende piloodi Kimi Räikköneni raadioside, milles kasutati üsna krõbedaid väljendeid. Tänaseks on Lotuse tiimijuht Eric Boullier sõnakasutuse pärast vabandust palunud.

Räikkönenil olid Indias etapi lõpuks rehvid väga halvas seisukorras, ent ometi keeldus ta meeskonnakaaslast Romain Grosjeani möödalaskmast. See ei meeldinud aga Lotuse tiimile.

«Kimi, mine kurat tee pealt eest,» karjus tiim Räikkönenile tiimiraadios. «Ära kurat karju,» vastas omakorda Räikkönen.

Nüüdseks on Boullier selgeks teinud, et meeskond sellist sõnavara enam ei kasuta. «Tagantjärele oleks saanud seda raadioteadet edastada ka natuke vähem emotsionaalsel viisil,» nentis Boullier. «Õhus oli palju pinget, palju potentsiaalseid tehnilisi probleeme ning seetõttu saab öelda, et kasutatud sõnad ei olnud sobivad. Tean, et paljud inimesed olid sellisest sõnakasutusest üllatunud ja oskan nende ees tiimi nimel vaid vabanust paluda. Seda ei juhtu enam,» kinnitas Lotuse tiimijuht.

Tulises sõnavahetuses osalenud Räikkönen lõpetas etapi seitsmendana, sest käis kaks ringi enne finišit veel boksis. Grosjean sai kolmanda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles