Kohtunikud kukutasid Räikköneni stardirivi lõppu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen (paremal).
Kimi Räikkönen (paremal). Foto: SCANPIX

Kimi Räikkönen peab homset Abu Dhabi vormel-1 etappi alustama viimasest stardiruudust, sest tema auto ei vastanud tänase kvalifikatsioonisõidu järgses tehnilises kontrollis reeglitele.

Algselt viienda stardikoha välja sõitnud soomlase Lotuse põhjaplaat paindus kontrollis lubatust viie millimeetri võrra rohkem. Lotus apelleeris küll esialgse otsuse, väites, et auto põhi sai vigastada, kui Räikkönen üle äärekivi sõitis, ent kohtunikke see selgitus ei veennud.

Väljaande Autosport andmetel lükati Lotuse apellatsioon tagasi seetõttu, et korra on meeskond sama põhjenduse tõttu sel hooajal juba karistusest pääsenud - Ungari etapil avastati Lotuse teise sõitja Romain Grosjeani autol sama probleem, kuid prantslast tänu täpselt samale selgitusele stardirivis ei taandatud. Kohtunikud leidsid, et ehkki tegemist võib olla juhusega, oleks Lotus pidanud seda võimalust pärast Ungari etappi ette nägema ning auto juures vastavad muudatused tegema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles