Sõber võidust Rapla üle: kõva töövõit

Mariel Gregor
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Sõber.
Andres Sõber. Foto: Margus Ansu / Postimees

Rakvere Tarvas kirjutas laupäeval Balti korvpalliliiga A-alagrupis Tyco Rapla 73:69 alistamise järel endale turniiritabelisse teise võidu. Kahe võidu ja kahe kaotusega tõusti samale pulgale koos Valmiera ja Tallinna Kaleviga.

Avapoolaja järel end 11-punktilisest kaotusseisust leidnud Tarvas ei saanud meeskonna peatreeneri Andres Sõbra sõnul erilist teravust näidata, kuivõrd kaks põhimeest (Rait Keerles ja Juris Umbraško) alles naasid vigastuspausilt. «Eks mängupaus tekitas mõlemas pisut ebakindlust,» lausus juhendaja. «Samas teise poolaja võtsime ära tänu korralikule kaitsele, lubades Raplal visata 29 punkti. Seisukord polnud kõige tugevam aga sisu oli olemas. Kokkuvõttes - kõva töövõit.»

Tarva tagamees Silver Leppik möönis, et poolajapausil kõva häält riietusruumist ei kostunud. «Mis seal ikka tühja koha peal lärmata. Andres, nagu ikka, süstis positiivsust,» lausus tagamees. «Vahe tuli poolajaks sisse tänu sellele, et ehmatasime rünnakul korraks vastaste aktiivse kaitse peale ära - tegin ise järjest kaks rumalat pallikaotust järjest. Teisel poolajal saime oma kaitse korda ja nemad hakkasid eksima.»

Leppik lisas, et Balti liiga tabeliseisu arvestades väga suurt eksimisruumi pole. «Ühe mängu kodus kaotasime aga rohkem seda ei või lubada - kodusaalis tuleb võita,» märkis ta.

Teisipäeval ootab Tarvast ees juba selle hooaja esimene FIBA EuroChallenge`i kohtumine võõrsil hollandlaste SPM Shoetersiga. «Ei ole hullu. Osaleme eurosarjas teist hooaega ja lähme ka eelsesivale mängule normaalse tundega,» rääkis peatreener Sõber.

«Loomulikult ma tean, mis meid ees ootab, kuid peame oskama neid kohtumisi nautida. Küll me püsime püsti ka prantslaste, hollandlaste ja belglate ees ning võtame Kastani Arenal veel nii mõnegi meeskonna kõvasti pihtide vahele. See, et me üldse selles sarjas kaasa mängime, on meie enda töö tulemus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles