Taaramäe: terviserikke osas on asi endiselt ülimalt segane

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: Mihkel Maripuu

Puhkuse lõpetanud profirattur Rein Taaramäe kirjutas oma Paf.com blogis, et tema terviserikke põhjuste osas on seis endiselt segane.

«Pikk ravipuhkus sai täna läbi. Just ravipuhkus, sest üks minu võimete languse põhjuseks võis olla üleväsimus. Sellist masinat veel leiutatud pole, mis ütleks, kas see ka nii ka oli, kuid aeg annab arutust. Igatahes kõik, mis sõltub vaid minust, on tehtud. Nüüd saan ainult pedaali tallata ja higi valada,» kirjutas Taaramäe.

«Mis puutub muudesse terviserikete kahtlustesse, siis asi on ülimalt segane. Neli asutust kolmest on viidanud astmale. Kõriahenemise jutt, mida räägiti mulle Taanis, lükati Prantsusmaal Rennes’i ülikoolis, kus sai uuringutel käidud, ümber, kuna spiromeetrisse puhudes viitab masin obstruktsioonile, siis tahetakse veel uurida bronhe seest poolt kaameraga. Üritus peaks toimuma lähima kahe nädala jooksul Pariisis,» sõnas Taaramäe.

«Olen juba varem kuulutanud, et astmarohud ei funka ja viimati arstiga rääkides oleks paar varianti veel uut ravi proovida. Üks veel legaalne ja teine, mille jaoks oleks aga juba paberit vaja. Ootame-vaatame, novembriga peaks kõik selgeks saama! Kõige parem stsenaarium oleks aga see, kui ma puhkusega keha üle taas kontrolli haaraksin…»

Seni hakkab Taaramäe aga tasapisi hooajaks valmistuma. «Täna hommikul (pühapäeval – toim) istusin taas sadulasse ja nühkisin tund aega siin Tartu ümbrustel külateedel. Kohe sadulasse istudes tekkis tunne, nagu poleks puhkusega enda vormi kaotanudki. Tunnetus ja vahepeal natukese pehmemaks ning pekisemaks muutunud jalad olid sama head kui tavaliseltki, +4kg, mis vahepeal juurde oli söödud, siin tasamaal õnneks tunda ei anna. Nüüd te ilmselt naerate, sest enamusel käib +/- 4kg tavapärase elurütmi juurde, kuid mina pole vist kunagi üle + 3kg talvel juurde rebinud, kuid varem pole ka nii palju puhata lastud.

Vedelen nüüd veel 2 nädalat Eestis ja siis panen padavai lõunasse, kus plaanin veeta sellel aastal ka jõulud ning siis pärast seda põikan veel enne jaanuari laagrit paariks nädalaks koju puhkama – lumememme tegema ning saluuti tulistama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles