Ojamaa: lõõgastun lasketiirus või klassikalise muusika saatel

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrik Ojamaa (palliga) Euroopa liiga kohtumises Varssavi Legia ja Rooma Lazio vahel.
Henrik Ojamaa (palliga) Euroopa liiga kohtumises Varssavi Legia ja Rooma Lazio vahel. Foto: Facebook / Varssavi Legia

Eesti jalgpallikoondise ja Varssavi Legia ründaja Henrik Ojamaa andis pika intervjuu väljaandele Przeglad Sportowy, kus ei olnud muu hulgas nõus enda pihta suunatud kriitikaga ning avaldas, millisel moel ta raskete mängude eel ja järel lõõgastub.

Ajakirjanik Jakub Radomski märkis esmalt, et suvel Legiaga liitunud Ojamaad peeti tulevaseks superstaariks, kuid eriti viimaste mängude valguses pole asjad päris nii läinud. Küsimusele, kas tegu on tema kõige halvema kahe nädalaga Legias, vastas Ojamaa: «Kas just kõige halvemaga, aga kindlasti kõige raskemaga. Enne Lubini Zaglebie alistamist kaotasime Trabzonsporile, viigistasime Lechiga mängu, mille oleksime pidanud võitma, ja kaotasime ka Bydgoszczile. Legia sugune meeskond ei tohi endale selliseid tulemusi lubada.»

Ojamaad on eriti viimase mängu järel Poola pressis palju kritiseeritud, kuid sellest ei lase eestlane end häirida. «Kritiseeritakse? Tõesti? Mul polnud aimugi,» vastas ta. «Igaühel on muidugi õigus oma arvamusele, aga ma analüüsin ka ise kõiki oma esitusi. Istun maha, vaatan mängu üle. Olen vaadanud kõiki kolme kaotusega lõppenud mängu ja jäin oma esitusega üldjoontes rahule. Ma usun, et kui küsida ükskõik kellelt klubis, kuuleksite sama arvamust,» andis Ojamaa kriitikutele vastulöögi.

Radomski sõnul on Ojamaad kohati süüdistatud liigses isekuses ning soovimatuses palli meeskonnakaaslastele sööta. Samuti märkis ta intervjuu käigus ära kriitika, nagu ei oleks Ojamaa langetanud mängus Lechiga õigeid otsuseid. «Ma pole nõus, sest teisel poolajal mängisime Vladimir Dvališviliga hästi kokku ja harutasime Lechi kaitset hästi lahti. Samuti tekitasime karistusalas teravust,» vastas seepeale eestlane.

«Lihtne on telekast või staadionilt Cristiano Ronaldo mängu vaadata ning pärast minu kohta öelda, et näe: seda olukorda oleks saanud ka paremini lahendada.»

«Paljudes sellistes olukordades on mul kaks valikut – kas võtta vastased ise palliga ette või anda sööt minust tagapool olevale meeskonnakaaslasele. Kuid olen mängija, kes usub oma võimetesse ning üritab midagi korda saata. Lihtne on telekast või staadionilt Cristiano Ronaldo mängu vaadata ning pärast minu kohta öelda, et näe: seda olukorda oleks saanud ka paremini lahendada ja ta tegi valesti. Rõhutan – ma ei ole mees, kes pilvedesse tõuseks või kriitikat kuulda ei võtaks. Sel hooajal võin kindlalt nimetada kolm mängu, kus mängisin halvasti, aga need pole need, mille kohta teie küsisite,» lisas Ojamaa. «Mängisin kehvasti Podbeskidzie, Silesia ja Krakowi Wisla vastu.»

Ojamaa sõnul ei ole ka peatreener Jan Urban talle etteheiteid teinud. «Ta räägib sageli, et pean väljakul õige tasakaalu leidma. Kuid ta teab, mida ma suudan, ning innustab mängijaid individuaalselt tegutsema, ehk isegi rohkem kui mõni teine treener. Samas on ta mulle meenutanud, et otsiksin ka paremal positsioonil olevaid kaaslasi,» lausus Ojamaa.

Poola ja Šotimaa liigat pidas Ojamaa üldjoontes võrdseteks, märkides vaid, et tema eelmine koduklubi Motherwell mängis rohkem vasturünnakutele ja tal oli selle võrra enam tegutsemisruumi, Legia vastu tõmbuvad vastased aga sügavamale kaitsesse. Poola liiga kõige tugevama ja ebamugavama vastasena nimetas ründaja Krakowi Wislat. «Raudselt nemad. Neil ei pruugi olla tingimata liiga neli parimat kaitsjat, aga nende kaitseliin oli kõige organiseeritum,» sõnas ta.

Seejärel mindi jutuga ebaõnnestunud eurohooaja juurde. Legia on Euroopa liigas kaotanud kõik kolm mängu ega ole löönud ainsatki väravat, ehkki Laziot ja Trabzonspori peeti enne mängude algust igati löödavateks vastasteks. «Tulemusi vaadates võib tõesti tunduda, et Legia on täielik autsaider. Aga ma ei taha jalgapalli puhul õnnest rääkida,» ütles Ojamaa. «Need mängud on mulle õpetanud, et piir võidu ja kaotuse vahel on õhkõrn ning tulemus sõltub pisiasjadest. Kui vaadata Apolloniga peetud mängu statistikat, tundub uskumatu, et oskasime selle kohtumise kaotada. Me olime parem meeskond ja suudame olla parem ka neljapäeval, kui võõrustame Trabzonspori.»

Lõpetuseks uuris Radomski, kas Ojamaa on juba Poola elu-oluga harjunud. «Iga päevaga õpin Poola kohta aina rohkem. Hakkan teie tavasid ja kultuuri mõistma,» vastas eestlane.

«Kas ka muusikat?» päris seepeale Radomski. Ojamaa meenutas seepeale: «Jakub Rzezniczak andis mulle ühel korral siinset hip-hoppi kuulata, aga sain üsna kiirelt aru, et see pole mulle. Kui tahan närve puhata, siis käin lasketiirus või kuulan hoopis klassikalist muusikat. Aga noh, võib-olla tuleb mul ka Poola hip-hopiga lihtsalt veel harjuda,» naeris Ojamaa.

Legia kohtub Euroopa liiga alagrupiturniiri neljandas voorus homme õhtul Türgi klubi Trabzonsporiga, mäng algab Eesti aja järgi kell 22.05.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles