Vähi seljatanud Armstrong tegi oma üleelamiste kohta üllatava avalduse

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lance Armstrong.
Lance Armstrong. Foto: SCANPIX

Karjääri jooksul seitse korda jalgratturite mitmepäevasõidu Tour de France’i võitnud, kuid hiljem dopingu tarvitamise tõttu nendest võitudest ilma jäänud Lance Armstrong tunnistas, et ta ei oleks tohtinud oma võitlust vähiga kasutada oma tuntuse tõstmiseks.

Armstrong alistas mäletatavasti munandivähi ja seejärel võitis seitse korda järjest Tour de France’i. Kõige selle järel räägiti ameeriklasest loomulikult imelisi lugusid, kirjutab cyclingnews.com.

«Ma muudaksin seda, kuid ma ei saa,» sõnas Armstrong, et targem oleks olnud vältida sellised lauseid nagu: «Ma olen vaadanud surmale silma sisse ja ma ei kasuta dopingut.»

«Sellele ei ole mingit vabandust ja seda on piinlik kuulata,» sõnas Armstrong oma kunagiste sõnavõttude kohta. «Sellistel hetkedel tahasin minna ajas tagasi, et neid sõnu mitte öelda või öelda midagi muud.»

Armstrongi sõnul kasutas ta võitlust vähiga tihti kilbina, et peletada eemale ka dopingusüüdistusi. Armstrongil avastati vähk 1996. aasta oktoobris ning 1997. aasta veebruaris tunnistati ta juba arstide poolt terveks. Esimese Tour de France’i võitis ta 1999. aastal.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles