Prost: vormel-1 uued reeglid on vesi Red Bulli veskile

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel ja Alain Prost
Sebastian Vettel ja Alain Prost Foto: SCANPIX

Vormelilegend Alain Prost avaldas aravmust, et järgmisel aastal aset leidvad suured muutused vormel-1 maailmas on vesi praeguse valitseja Red Bulli veskile.

Paljud ootavad, et üleminek V6 turbomootoritele paneb sarjas osalevad meeskonnad võrdsemasse seisu ning paljud fännid loodavad, et Red Bulli valitsemisaeg saab lõpu. Prosti arvates tekitab muutus aga Red Bulli meeskonnas uut motivatsiooni. Prosti sõnul on Red Bull hetkel liigses mugavustsoonis ning see võiks pikemas perspektiivis nende tulemustele negatiivselt mõjuda. Nüüdsed reeglimuutused hoiavad languse aga ära.

«Mõnes mõttes on see kõik Sebastian Vetteli ja tema meeskonna jaoks hea. Nad on neli aastat järjest võitnud, mis on erakordne saavutus. Nüüd uute reeglitega peavad nad töötamist jätkama ja ei saa jääda loorberitele puhkama,» rääkis Prost, kelle sõnul on uus hooaeg suur väljakutse Red Bulli peainsenerile Adrien Neweyle.

Viimastel nädalatel on paljud eksperdid avaldanud arvamust, et Vettel peaks oma tõelise väärtuse tõestamiseks võitma meistritiitli mingi muu meeskonna masinaga. Prosti sõnul ei ole seda aga vaja, kui ta suudab tiitli võita ka järgmisel hooajal. «See oleks parim võimalus kriitikutele vastata,» ütles Prost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles