Kas kodune EM annab trumbid Eesti purjetajatele?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argo Vooremaa
Argo Vooremaa Foto: Erakogu

Laser-klassis purjetavad Karl-Martin Rammo ja Argo Vooremaa on viimastel välisvõistlustel populaarsed poisid olnud. Konkurendid tulevad aina juurde ja uurivad, millised võistlusolud Eestis valitsevad. Ja mitte sellepärast, et siia suvitama tulla.



Konkreetset vastust oma küsimusele nad eestlastelt paraku veel kuulnud pole. «Siin on lihtsalt niivõrd muutlik ja mitmekülgne ilm, et ei saa neile selget vastust anda,» selgitas Hyeresi MK-etapil kuuenda koha saanud Vooremaa.



Nimelt peetakse 4.–11. juunini Pirital Laser-klassi maailmameistrivõistlused. Regati peakorraldaja Ants Väinsalu sõnul tuleb see üks Eesti ajaloo suurimaid ja kõrgeima tasemega spordivõistlusi 1980. aasta olümpiaregati järel. Ühtekokku teeb võistlustel kaasa üle 160 sportlase 34 riigist.



Arvud arvudeks. Millise eelise annab kodumaal korraldatav tiitlivõistlus Eesti sportlastele? Eesti Jahtklubide Liidu peasekretäri Ott Kallase sõnul väga suuri eeliseid kodune regatt eestlastele ei anna. «Kindlasti on üheks plussiks see, et poisid on samades oludes harjutanud. Aga kuna olud on muutlikud, siis see väga suurt eelist ei anna. Ehk oskavad nemad selleks siis paremini valmis olla,» rääkis Kallas.



Ka Vooremaa ja Rammo ise tõid sama tõsiasja välja. Samas tunnistasid mõlemad, et kodune tiitlivõistlus paneb lisapinge peale. «Ootused on selle võrra kõrgemad. Kodus tahaks ikka hästi võistelda,» avaldas Vooremaa, kelle eesmärk on EMil kümne parema hulka tulla.



Nagu ta ütles, oleks see mulluse hooaja tulemusi vaadates ka tema lagi. «Konkurents on kindlasti kõvem kui Hyeresi MK-etapil. Seetõttu oleks ka 20 hulka tulek minu jaoks väga korralik tulemus,» kinnitas Vooremaa.



Enne kodust EMi Vooremaa ja Rammo ühelgi välisvõistlusel enam ei osale. Viimaseks jõuprooviks jäävad Eesti meistrivõistlused, kus need kaks meest on ka teineteise põhikonkurentideks. «Mingiks kanakitkumiseks meil siin küll ei lähe! Kogu tähelepanu on siiski suunatud EMile,» muigas Rammo, kes ihkab kodusel EMil kuldlaevastikku pääseda.



Tegelikult pole Laser-klassi EM ainuke suurvõistlus, mis eestlastel tänavu korraldada tuleb. 26. juulil algavad Lohu­salus maailmameistrivõistlused noorteklassis Zoom8 ja kaheksa päeva hiljem antakse Pirital start klassi Melges24 MMile.



Ent kuidas on üldse võimalik, et väike Eesti saab korraga kolme tiitlivõistluse korraldusõiguse? «Tegelikult on see üsna suur juhus. Oleme üritanud tiitlivõistlusi siia saada, aga ega aastat me valida ei saa.



Nii sattuski kolm tiitlivõistlust ühele hooajale,» avaldas Kallas, kes usub, et eestlased saavad korraldusliku poolega väga hästi hakkama. Seda enam, et appi on kutsutud nii mõnigi välisekspert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles