Ag2r’is rahulolematu Rene Mandri otsib uut meeskonda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rene Mandri sõidab Ag2r’is neljandat aastat.
Rene Mandri sõidab Ag2r’is neljandat aastat. Foto: Erakogu

Homme Itaalia velotuuri alustav Rene Mandri tunnistas, et pole rahul Ag2r’is valitseva olukorraga, ning värbas seetõttu mänedžeri, kes talle uut töökohta otsib.


«Minu eesmärk pole Ag2r’i püsima jääda,» teatas Prantsuse Pro Touri meeskonnaga aasta lõpuni lepingu sõlminud Mandri Amsterdami hotellitoast. Giro d’Italia kolm esimest etappi sõidetakse seal. «Põhjusi ma välja tooma ei hakka, sest ei taha tööandjat mustata.»



Mandri on varem öelnud, et Ag2r’i kasutatavate rattakummide pidamine jätab soovida, mis suurendab kukkumisohtu. Käimasoleva hooaja viimane piisk langes karikasse aprilli lõpus, kui tiim eestlase ootamatult Romandia tuurile käsutas.



Mandri soovis selle asemel aja pisut maha võtta ja korralikult Giroks valmistuda.


«Pärast Romandia tuuri tehtud vereproov näitas selget väsimust. Raske on enesekindlalt startida,» märkis Mandri.



26-aastase Jõgevalt pärit sportlase sõnul panustab Ag2r kolm nädalat vältava jõuproovi siledatel etappidel prantslasele Anthony Ravardile, mägedes kindel liider aga puudub.



«Ise ma kokkuvõttes kõrget kohta püüdma ei lähe, üritan tulemust teha üksikutel etappidel. Olen paar sobivat päeva välja valinud, kus võiks eest ära sõita. Olen alati oma õnne rünnakutega püüdnud, suurtes mägedes ja grupifinišis ma vaevalt suurde mängu sekkun. Olen igal pool võrdselt hea, selgelt eristuv tugev külg puudub,» analüüsis Mandri.



Nädala alguses raputas Ag2r’i teade Tadej Valjaveci ebanormaalsete verenäitude kohta, misjärel tõmmati sloveeni nimi maha Girol osalevast koosseisust.



Pole välistatud, et teleekraanil saame suures plaanis koos sõitmas näha kaht eestlast, sest Mandriga sarnase taktikaga stardib esmakordselt Girol osalev Kalle Kriit (Cofidis).



«Pelgalt kogemusi hankima ma ei lähe, tahan sõitu teha,» kinnitas Kriit. «Samas annan aru, et kokkuvõttes vaevalt eesotsas lõpetan. Ka Cofidis läheb etapivõidu peale välja, sest suurt bossi meil pole. David Moncoutie tegutseb omapäi.»



Cofidisega aastase kontrahti sõlminud Kriit polnud nõus väitega, et Girol esinemine on tema tuleviku seisukohast äärmiselt oluline.



«Ei saa öelda, et Giro on lunastamise koht. Iga sõit on tähtis. Hullu pannes näib tulevik helgem, kuid ma ei vaeva oma pead lepinguga. Mulle meeldib Cofidises ja tundub, et ülemused on ka minuga rahul,» rääkis Kriit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles