Lotuse vihane varusõitja: Räikköneni asendajaks valiti mõttetu mees

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Davide Valsecchi.
Davide Valsecchi. Foto: SCANPIX

Lotuse vormel-1 meeskonna varusõitja Davide Valsecchi on maruvihane, et tema asemel valiti hooaja kahele viimasele etapile Kimi Räikköneni asendajaks teine soomlane Heikki Kovalainen.

«See oli ikka eriti valus hoop – otse näkku. Sportlikus mõttes on tegu lausa tragöödiaga. Oleks nad valinud Nico Hülkenbergi või Pastor Maldonado, saaksin aru, aga see mees… Kovalainen pole suur meister, ta pole isegi aktiivne võistlussõitja ja viimati suutis ta mingi tulemuse välja sõita viis aastat tagasi!» põrutas itaallane kodumaisele väljaandele La Gazzetta dello Sport.

26-aastane Valsecchi oli enda sõnul surmkindel, et meeskond annab talle võimaluse. «Arvasin, et minu motivatsioon ja võistlustahe räägivad minu kasuks. Jah, võib-olla napib mul kogemust, aga kuidas ma seda teisiti saaksingi kui võisteldes. Ent vormel-1 sarjas võivad asjad kiiresti muutuda ja kui mind Brasiilia etapil vajatakse, olen valmis rooli istuma,» pööras Valsecchi pilgu lootusrikkalt hooaja viimase etapi suunas.

Itaallase meelepaha pälvinud Kovalainen võistles vormel-1 sarjas viimati 2012. aastal, esindades Caterhami meeskonda. Tänavu on ta sama tiimi testsõitja. Soomlane on võitnud sarjas ühe etapi, kui jäi 2008. aastal McLareni meeskonnas kihutades löömatuks Ungaris. 2007. ja 2008. aastal lõpetas ta vastavalt Renault' ja McLareni ridades sarja hooaja kokkuvõttes seitsmenda kohaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles