Minaškin võitis U23 EMil pronksmedali

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grigori Minaškin.
Grigori Minaškin. Foto: Laura Oks

Judoka Grigori Minaškin võitis Bulgaarias toimuval U-23 EM-l pronksmedali kehakaalus -100kg.

Täiskasvanute Euroopa reitingus neljandat kohta hoidev Minaškin oli loosi tahtel esimeses ringis vaba, teises ringis alistas ungarlase Kaszase ning oli sellega jõudnud veerandfinaali. Seal oli vastaseks tugev prantslane Delvert, kellel on oktoobrist taskus täiskasvanute MK-etapi võit. Tasavägises matšis oli prantslane algul aktiivsem ning Minaškin sai kaks karistust, matši keskel suutis Minaškin aga  teha mitu ilusat rünnakut ning prantslane sai passiivsuse eest karistada. Kohtumise lõpuks Minaškinil aktiivsust aga enam ei jätkunud ja lõppseisuks jäigi kaks karistust ühe vastu.

Seega langes Minaškin lohutusringidesse. Seal alistas ta kindlalt ipponiga Slovakkia esindaja Dzuri ja jõudiski pronksikohtumisse, kus tuli kiire võit ipponiga serblase Jurisici üle. Tasuks U-23 EMi pronksmedal 

Varasemalt on eesti judokatest suutnud U-23 EM-l medali võita ainult Juhan Mettis (2010. aasta hõbemedal). Nüüdseks on Minaškin võitnud tiitlivõistlustelt medalid nii kadettide, juuniorite kui ka U-23 vanuseklassist ning on kindel Eesti koondise esinumber järgmise aasta täiskasvanute EM-ks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles