Real hakkab vigastada saanud Khedira pealt raha teenima

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sami Khedira.
Sami Khedira. Foto: SCANPIX

Madridi Reali jalgpalliklubi hakkab alates detsembri keskpaigast teenima rahvusvaheliselt jalgpalliliidult (FIFA) toetusraha selle eest, et nende ridadesse kuuluv Sami Khedira sai Saksamaa koondist esindades tõsiselt vigastada ja peab pidama pika võistluspausi.

Saksamaa koondis pidas möödunud reedel sõprusmängu Itaaliaga, kui Khedira vigastas oma põlvesidemeid ning käis eile operatsioonil. Hetkel pole Khedira naasmisaeg teada ning see sõltub suuresti taastusprotsessidest ja Reali arstidest, ent tõenäoliselt sakslane enam käesoleva hooaja jooksul Hispaania klubi ridades väljakule ei jookse.

Tähtsa mängija kaotanud Real saab aga Khedira pika vigastuspausi eest FIFAlt kompensatsiooni, sest rahvusvaheline jalgpalliliit on kohustatud klubide kaitsmise programmi (CPP) kuuluvatele meeskondadele maksma koondisemängudel vigastada saanud mängijate eest hüvitist.

FIFA peab hakkama tasuma 20 548 euro suurust igapäevast tasu alates mängija vigastuse 29. päevast, mis Khedira puhul on 14. detsember. Eelmisel aastal sai Real samuti FIFAlt hüvitist, kui nende juurest jäi eemale Brasiilia koondise eest mängides vigastada saanud Marcelo. Hüvitise maksmine lõppeb seejärel, kui Reali arstid on Khedira tunnistanud taas mängukõlblikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles